Shop

Ce nu trebuie sa judeci la alta mama

25 ianuarie 2017, , Vizualizări: ...
mame copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - mom-1973778_1920

Fiecare femeie este diferita, ca atare, fiecare mama este diferita. Un singur lucru e la fel: dragostea pe care i-o poarta copilului sau. Iar ultimul lucru pe care trebui sa-l faci este sa judeci o alta mama pentru alegerile pe care le face in cresterea si educarea copilului sau.

Cresterea si educarea copiilor sunt considerate principala responsabilitate a femeilor. Desi timpurile au evoluat, mintile au ramas setate in vechi credinte. Iar mamele care aleg sa munceasca si sa castige bani sunt judecate pentru faptul ca-si lasa copiii acasa, de dragul banilor. Dincolo de faptul ca sunt privite cu ochi rai, aceste femei se simt oricum foarte vinovate ca sunt departe de copiii lor.

Inainte de a le bombarda cu sfaturi despre ce ar fi trebuit sa faca, ar fi mai bine sa va ganditi la faptul ca nu toata lumea isi permite luxul de a renunta la job pentru a se “bucura” de minunea maternitatii.

Nici mamele care aleg sa lucreze pentru ca le place, nu pentru ca sunt nevoite nu ar trebui acuzate. E destul de greu sa-ti faci o cariera de succes. In plus, aceste femei vor sa fie recunoscute pentru identitatea lor, nu prin prisma faptului ca sunt mamele cuiva.

Presupunerea ca mamele care stau acasa cu copiii ii iubesc mai mult decat isi iubesc copiii mamele care pleaca la serviciu nu are niciun fundament.

 

De cele mai multe ori, aceste judecati sunt emise de alte femei. Tatii nu sunt atat de vehementi in a critica modul in care alti parinti isi cresc copiii.

E destul de greu sa fii parinte in ziua de azi si poate fi prea mult un stres in plus cauzat de “gurile rele”. Asa ca, dragi  parinti, dragi mame, haideti sa nu ne mai judecam unul pe altul cum ne crestem copiii. Hai sa ne sustinem reciproc! Sa ne crestem copiii intr-o lume lipsita de ura si de vina!

 

 

Sursa: womensweb.in

Foto: Pixabay.com

 

Cuvinte cheie: , , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu