Ce este coalescenta labiilor. Ce trebuie sa stie parintii de fete. Ghid de la A la Z pentru diagnostic, tratament si prevenire - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce este coalescenta labiilor. Ce trebuie sa stie parintii de fete. Ghid de la A la Z pentru diagnostic, tratament si prevenire

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Ce este coalescenta labiilor. Ce trebuie sa stie parintii de fete. Ghid de la A la Z pentru diagnostic, tratament si prevenire
coalescenta labiilor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-2032303_1920

Coalescenta labiilor nu este un subiect despre care se discuta frecvent in cercurile de parinti. Insa fiti convinsi ca aceasta afectiune este frecventa, rareori inconfortabila, usor de tratat si de obicei se rezolva chiar si fara tratament.

 

Desi coalescenta labiilor pare problematica, nu trebuie sa reprezinte o cauza de ingrijorare. Cateva sfaturi simple va vor ajuta sa treceti peste acesta problema si sa evitati cateva greseli comune.

 

 

Ce este coalescenta labiilor?

In general marginile cutaneo-mucoase (labiile mici) care marginesc intrarea in vagin sunt separate, cu o deschidere evidenta intre ele. La unele fetite, labiile se unesc si blocheaza aceasta deschidere partial sau complet. Cea mai frecventa forma de obstructie vaginala la fetite este coalescenta labiilor mici datorata aderentelor labiale. Cea mai mare ingrijorare este data de predispozitia la infectii de tract urinar repetate.

 

 

Afla aici totul despre FIMOZA!

La cine apare coalescenta labiilor?

Coalescenta labiilor este diagnosticata de obicei la fetite cu varsta intre 6 luni si 6 ani. Urina, materiile fecale, eritemul de scutec, infectiile, substante iritante sau traume mecanice cauzeaza in general inflamatia cronica a labiilor. Ocazional, inflamatia este rezultatul abuzului sexual cronic!

Indiferent de cauza, in timp labiile incearca sa se refaca, tesutul fibros lipeste labiile una de cealalta. Unele fetite sunt predispuse sa formeze aderente indiferent cat de atenti sunt parintii.

 

 

Care sunt simptomele coalescentei de labii?

Aderentele duc la formarea unei membrane fine peste deschiderea vulvara cu aparitia unei linii subtiri si mai pale in mijloc. Membrana incepe a se forma de obicei din partea posterioara a orificului vulvar si se inchide ca un fermoar inspre partea anterioara. In general, ramane o deschidere suficienta anterior pentru a permite eliminarea urinii si a secretiilor vaginale.

 

 

Este coalescenta de labii contagioasa?

NU!

 

 

Cat timp dureaza aceasta afectiune?

Aderentele labiale dispar frecvent dupa ce fetitele nu mai folosesc scutecul. Cand acestea persista, puseul de estrogen de la pubertate va corecta problema. Cu tratament coalescenta se va rezolva rapid, in general intr-o saptamana.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 02/07/2018