Cum sa reduci diferite tipuri de anxietate la copii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa reduci diferite tipuri de anxietate la copii

tipuri de anxietate la copii

6. Prietenii rautaciosi

Acest tip de anxietate este intalnit in randul copiilor de scoala. Daca simti la copilul tau o teama in a merge la scoala, afla care este problema, iar daca este vorba de niste colegi mai rautaciosi si capriciosi care il tachineaza, solutia este tot cresterea increderii de sine. Explica-i ca unele rautati pur si simplu nu merita sa fie bagate in seama.

7. Lupta cu mancarea

Unii copii pot fi foarte mofturosi la mancare. Insa sa-l obligi pe copil sa manance poate avea efecte neplacute asupra lui. Oricum el este stresat din pricina faptului ca ii pui in farfurie ceva ce nu-i prea place. Iar sa-l si obligi sa manance ii va accentua starea de anxietate. Ce trebuie facut? Nu renunta la mesele in familie, in care toata lumea mananca de toate, cu placere si intr-o atmosfera degajata. Nu-l forta, nu-i impune anumite feluri de mancare. Incurajeaza-l sa te ajute la gatit, cere-i parerea cand gatesti ceva. Implicarea in procesul de fabricatie il determina sa guste din ceea ce el insusi a facut sau din ceva pregatit la sugestia lui.

8. Frica de examene

Perioada lucrarilor de control, a tezelor sau a examenelor este destul de stresanta, chiar si pentru cei mai bine pregatiti copii. Discuta cu copilul tau despre fiecare materie in parte. Afla ce anume il streseaza si incearca sa-l ajuti. Poate este nevoie sa vorbesti cu profesorul de la materia respectiva, poate are nevoie de lectii suplimentare pentru ca nu stapaneste cunostintele. Da-i incredere in el si asigura-l de tot suportul tau si va trece cu bine peste acest stres.

Nu rata nici: Cele mai bune 50 de sfaturi pentru casatorie DIN TOATE TIMPURILE (de la 50 de experti in casatorie)

9. Prima dragoste

Vrei, nu vrei, se ajunge si la aceasta etapa. Si chiar daca esti ingrijorat si vrei sa stii absolut tot ce se intampla cu copilul tau, nu uita ca si tu ai simtit nevoia de intimitate cand erai adolescent. Asa ca nu o lua personal daca nu vine sa-ti spuna imediat. Nu uita insa sa iti asiguri copilul ca vei fi alaturi de el oricand va avea nevoie.

Sfaturi pentru parinti

Nu este intotdeauna usor sa-ti dai seama daca cel mic se confrunta sau nu cu vreun tip de anxietate. In timp ce unii copii devin dintr-o data mai retrasi si necomunicativi, altii pot deveni “obraznici” si rebeli. Indiferent de situatie, tu nu trebuie sa rupi liniile de comunicare. Iar atunci cand vine sa-ti impartaseasca anumite lucruri, chiar daca nu-ti convin, nu-l judeca, nu-l certa. Asculta-l si incurajeaza-l la ia singur deciziile. Nu veni tu cu solutiile. Lasa-l pe el sa le gaseasca. Tu doar asigura-l ca esti langa el ori de cate ori va avea nevoie de tine.

Imagine de Renata Markota de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/09/2021