5 semne ca al tau copil nu primeste suficienta afectiune - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 semne ca al tau copil nu primeste suficienta afectiune

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 5 semne ca al tau copil nu primeste suficienta afectiune
dovezi de afectiune
Alaturi de ingrijirea pe care i-o acordam inca din primele clipe de viata, un copil are nevoie si de toata dragostea noastra. In lipsa acesteia, el nu se va putea dezvolta armonios si nici nu va dobandi acele abilitati care-l pregatesc pentru viata de adult. Din articolul de mai jos vei afla cum ar trebui sa-i oferi afectiune copilului, precum si care sunt indiciile menite sa te puna pe ganduri si sa te faca sa nu intrebi daca nu cumva al tau copil este lipsit de aceasta.

Cum sa ii daruim afectiune copilului, in functie de varsta sa

Daca avem un bebelus

Intrucat bebelusii au nevoie de stimulare senzoriala pentru o dezvoltare normala (cum ar fi contactul piele la piele, imbratisari, mangaieri etc.) este foarte important sa actionam in aceasta directie. Daca vom reusi sa le oferim toata dragostea noastra, le vom imbunatati inclusiv dezvoltarea cognitiva.
Practic, va fi in beneficiul bebelusilor sa le dam oricat de multa afectiune putem, sa stie ca, daca sunt speriati sau nu se simt bine, este cineva cu ei sa-i aline.
Studiile din domeniu au aratat ca bebelusii de pana la 1 an, ce primesc afectiune de la cei din jur, se remarca printr-o mai buna dezvoltare a creierului si cresc mai repede decat aceia ce nu au parte de suficienta dragoste, chiar daca au fost hraniti cu nutrienti valorosi.
Pentru a putea spune ca micutii nostri primesc de la noi toata atentia si afectiunea, ar trebui sa luam urmatoarele masuri:
• Ori de cate ori putem, este bine sa ne asezam langa bebelus si sa-i vorbim calm, cu blandete, sa-l mangaiem, sa-i cantam, sa-i citim
• Este esential sa ne jucam zilnic cu bebelusul
• Un bebelus trebuie sa fie hranit cand ii este foame si sa primeasca alinare cand plange- Numai asa va simti ca lumea este un loc sigur, in care are pe cine sa se bazeze
Cum vom proceda daca avem un copil de 2-4 ani
In aceasta perioada copilul va deveni tot mai curios sa descopere lumea din jur si va dobandi tot felul de abilitati. De aceea, nu uita ca trebuie sa stie ca are mereu pe cineva alaturi, ca nu este singur si ca nevoile sale sunt receptate.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 03/12/2018