5 comportamente gresite ale copiilor cauzate de parinti. Iata cum sa le corectezi

22 noiembrie 2017, , Vizualizări: ...
crestere copii educatie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Suntem convinsi ca tuturor parintilor le place sa auda despre copiii lor ca sunt manierati si educati.

 

Stiai, insa, ca multe dintre comportamentele gresite ale copiilor sunt din vina parintilor? Iata cum sa le corectezi, mai intai la tine, apoi la copii.

 

 

  1. Obiceiul de a-i intrerupe pe ceilalti

Nu functioneaza sa-i spui “NU intrerupe!” de fiecare data cand face acest lucru. Invata-ti copilul sa-si astepte randul, atat acasa, cat si in alte circumstante.

Spune-i de fiecare data cand incepi o conversatie, la telefon, de exemplu: “Eu voi vorbi la telefon acum. Nu trebuie sa fiu intrerupt. Voi fi atent la ce spui dupa ce termin convorbirea (sau ii arati pe ceas o anumita ora)!”.

 

 

  1. Obiceiul de pune mana pe produse in magazin

Copilul trebuie sa stie ca nu tot ce e la vanzare e si de cumparat. El trebuie invatat cu lista de cumparaturi, care se pregateste de acasa (pentru cei care nu stiu sa citeasca, desenele sunt indicate), iar ce nu este pe acea lista nu intra in cosul de cumparaturi. De asemenea, nimic din ce este pe raft nu se atinge.

 

 

  1. Obiceiul de a nu vorbi politicos

Cu cat inveti mai repede copilul sa vorbeasca politicos, cu atat mai bine. Cei mici trebuie sa stie sa spuna “buna ziua”, “la revedere”, “te rog”, “multumesc”. Nu le da copiilor nimic din ceea ce cer, daca nu spun “te rog” mai intai.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Loading...
No database selected