10 sfaturi sa te descurci cu copilul care loveste sau musca - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 sfaturi sa te descurci cu copilul care loveste sau musca

copilul care loveste

5. Foloseste termeni pozitivi

Evita formulari de genul “Nu musca!”, “Nu lovi!” etc. Foloseste, in schimb, termeni pozitivi si explica-i in ce mod isi poate exprima si manifesta furia. Il poti invata ca atunci cand simte nevoia sa loveasca sau sa muste pe cineva isi poate da singur o imbratisare pana cand se calmeaza. Poti exersa acest lucru cand copilul este calm, astfel incat sa fie pregatit.

6. Lauda-l cand se comporta corespunzator

Daca intr-o situatie in care de obicei musca sau lovea s-a comportat corespunzator, lauda-l. Daca atunci cand a fost furios a gasit o modalitate de a se exprima si nu de a se tavali sau de a (se) arunca, musca, lovi, ii poti spune “Multumesc ca ti-ai exprimat sentimentele prin cuvinte! Ai facut o treaba foarte buna!”.

7. Invata-l sa respire corect

Ii poti spune copilului cum faci tu atunci cand este furios. Pana la urma, nu a fi furios este problema, ci cum sa gestionezi frustrarea. Invata-l sa respire adanc sau ii poti arata o miscare de yoga. De exemplu se poate aseza in pozitie ghemuit, in genunchi, si sa aplece trunchiul peste genunchi astfel incat fruntea sa ajunga pe podea. Mainile trebuie impinse in spate.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 14/10/2020