Shop

10 lucruri de care sa nu te temi cand iti duci copilul la bunici

07 august 2017, , Vizualizări: ...
copii bunici - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Conform expertilor in psihologia infantila, relatia copilului cu bunicii este cea de-a doua, din punct de vedere al importantei emotionale, dupa cea pe care acesta o are cu parintii. In plus, cercetarile au demonstrat faptul ca o relatie stransa intre bunici și nepoti va contribui la reducerea predispozitiei spre depresie, pentru ambele generatii. De aceea, ca parinti, este necesar sa ne straduim sa le asiguram copiilor noștri o legatura cat mai stransa cu bunicii. O modalitate prin care putem sa facem acest lucru este sa ne lasam copiii in preajma lor. Compania bunicilor va avea pentru copii numeroase avantaje, ajutandu-i mai mult decat ne-am imaginat. Parcurgeti articolul de mai jos pentru a vedea de ce este indicat sa nu ne temem sa ne lasam copiii cu bunicii, in conditiile in care aceștia vor avea parte de afectiune, atentie, stabilitate și pot invata o multime de lucruri noi. Conform expertilor in psihologia infantila, relatia copilului cu bunicii este cea de-a doua, din punct de vedere al importantei emotionale, dupa cea pe care acesta o are cu parintii. In plus, cercetarile au demonstrat faptul ca o relatie stransa intre bunici și nepoti va contribui la reducerea predispozitiei spre depresie, pentru ambele generatii. De aceea, ca parinti, este necesar sa ne straduim sa le asiguram copiilor noștri o legatura cat mai stransa cu bunicii. O modalitate prin care putem sa facem acest lucru este sa ne lasam copiii in preajma lor. Compania bunicilor va avea pentru copii numeroase avantaje, ajutandu-i mai mult decat ne-am imaginat. Parcurgeti articolul de mai jos pentru a vedea de ce este indicat sa nu ne temem sa ne lasam copiii cu bunicii, in conditiile in care aceștia vor avea parte de afectiune, atentie, stabilitate și pot invata o multime de lucruri noi.
Copilul va fi mereu in siguranta
Potrivit unor studii, s-a constatat ca mai ales buncii materni, ce au copii care lucreaza multe ore pe zi, iși asuma adesea sa stea cu nepotii. Din acest motiv, ei vor fi in siguranta, in conditiile in care nu va mai fi nevoie sa fie lasati cu persoane straine, intr-o institutie sau singuri (in cazul copiilor mai mari).
Psihologii sunt de parere ca bunicii implicati in asemenea activitati vor avea o contributie esentiala la creșterea sanatoasa a copiilor, asigurandu-le nu numai securitate, ci și suport moral, mese regulate și afectiune.
Nu ezita deci sa-ti soliciti parintii pentru a sta cu micutul tau cat ești la munca!
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu