Shop

Activităţi pentru copii în vacanţa de 1 Mai

23 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Activităţi pentru copii în vacanţa de 1 Mai

Marea majoritate a familiilor din România vor avea 4 zile libere în preajma zilei de 1 mai, conform recentei decizii de Guvern pentru toţi lucrătorii din sistemul public.  Ziua de luni 30 aprilie este declarată zi liberă şi probabil că şi destul de mulţi angajaţi ai sistemului privat îşi vor lua libere. Vestea bună este ca veţi avea 4 zile la dispoziţie pentru a petrece mai mult timp cu copiii, timp de calitate în care întăriţi relaţia emoţională cu cei mici şi dragi. Evident, când există timp în compania copiilor, este indicat să fie umplut constructiv, cu diverse activităţi pentru copii. Dacă nu mergeţi la mare sau la munte sau sunteţi în pană de idei, iată câteva activităţi pentru copii pe care vi le recomandăm.

 

 

 

Activităţi pentru copii #1. Jucaţi-vă de-a turiştii

Ieşiţi cu copiii în oraş, înarmaţi-vă cu un aparat de fotografiat şi pretindeţi că sunteţi turişti. Căutaţi locurile din oraşul vostru care sunt recomandate persoanelor care vă vizitează localitatea şi mergeţi acolo. Faceţi multe poze, iar când ajungeţi acasă descărcaţi-le în computer şi uitaţi-vă la ele ca şi cum aţi rememora amintiri dintr-o vacanţă de vis.

O altă variantă este să luaţi o hartă a oraşului şi un compas cu care să faceţi un cerc a cărui rază să fie echivalentul a 10 km distanţă din punctul în care locuiţi. Apoi lăsaţi copiii să aleagă oricare destinaţie din interiorul cercului. Acolo veţi porni într-o excursie. S-ar putea să descoperiţi o zonă pe care v-ar plăcea să o exploraţi. Nu uitaţi aparatul de fotografiat. Amintirile vor fi de neuitat.

 

 

Activităţi pentru copii #2. Ascunde şi găseşte

Copiii adoră să descopere. Dacă staţi la curte este şi mai interesant, suprafaţa de „cotrobăit” fiind şi mai mare. Ce aveţi de făcut? Ascundeţi câteva obiecte prin casă / grădină. Faceţi o listă cu ceea ce lipseşte şi lăsaţi copiii să bifeze lucrurile găsite. Dacă aveti mai mulţi copii deja puteţi face competiţie. Cel care găseşte cele mai multe obiecte poate câştiga un premiu.

 

 

Activităţi pentru copii #3. Jucaţi-vă de-a mima

Stiţi ce aveţi de făcut: fiecare membru al familiei imită un personaj din filme, desene animate, poveşti etc., iar ceilalţi trebuie să-l descopere. Atenţie, nu trebuie să se audă nici un sunet/cuvânt „ajutator”. Fiţi pregătiţi însă să râdeţi cu toţii în hohote.

 

 

Activităţi pentru copii #4. Copiii au talent

Nu e copil care să nu aibă un talent. De ce nu l-aţi găsi pe cel al copilului/copiilor voştri. Improvizaţi o mică scenă şi spectacolul e pe cale să înceapă.

 

 

Activităţi pentru copii #5. Capsula timpului

Găsiţi o cutie rezistentă şi umpleţi-o cu lucruri pe care le credeţi reprezentative pentru era pe care o trăim. Puneţi copiii să scrie câte o scrisoare destinată celor care vor găsi, peste zeci sau chiar sute de ani, „capsula timpului”.

 

 

Activităţi pentru copii #6. Lecţia de astronomie

Dacă este senin puteţi începe o mică lecţie de astronomie. Carul Mare, Carul Mic, Steaua Nordului etc. Căutaţi pe internet fotografii cu diverse constelaţii în timpul zilei, iar seara să le descoperiţi împreună. A doua zi, îl puteţi pune să deseneze ce a văzut pe cer.

 

 

Activităţi pentru copii #7. Ora de pictură

Dacă staţi la curte, aveţi nevoie de o bucată mare de plastic transparent sau un cearşaf alb vechi pe care să îl puneţi pe gard. Apoi, fără grija că se vor murdări, lăsaţi copiii să picteze cu tempera, acuralele etc. ce imagini vor dori. Dacă aveţi la îndemână, puteţi amesteca într-un recipient cu pulverizator apă şi tempera, iar copiii să “picteze” folosind spray-ul rezultat.

 

În cazul în care vremea se va dovedi nefavorabilă, iată aici câteva alternative pentru zilele ploioase.

 

Tu ce vei face cu familia în vacanţa de 1 mai? Aşteptăm sugestiile tale. Le pot fi de folos şi celorlalţi părinţi.

 

[poll id=”3″]

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (4)

 1. adelin_a spune:

  cred ca activitatea preferata o sa fie joaca de-a munca pe afara :))))

 2. lorela02 spune:

  cred ca ar trebui sa profitam si sa iesim afara, la aer, sa jucam un fotbal, o prinsa…

 3. elena spune:

  Noi o sa fim la tara …joaca in curte …noi avem activitati pentru copii zilnic.

 4. ludovica spune:

  noi am fost la iarba verde si a fost super

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu