Shop

10 activităţi pe care orice copil ar trebui să le încerce. Cum îl ajută gătitul, pescuitul şi treburile gospodăreşti

31 august 2017, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - freestockphoto.biz- activitati pentru copii

Sunt multe activităţi pentru copii care contribuie la dezvoltarea lor armonioasă atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere psihic. Mai mult, fie că le fac cu părinţii, fie cu prietenii sau colegii de şcoală, acestea sunt pentru copii experienţe unice care creează amintiri de neuitat.

 

 

Iată o listă cu activităţi pentru copii pe care ar fi bine să le facă orice copil.

 

 

Sportul în echipă este foarte bun pentru copii

“Cheia succesului este ca echipa să funcţioneze. Sunt mulţi indivizi geniali în lume, dar dacă îi aduni laolaltă, echipa lor nu va valora nici o centimă”, Babe Ruth

Sportul în echipă, lucrul în echipă contribuie la dezvoltarea abilităţilor de a acţiona într-un sistem, în care fiecare componentă are rolul său. O echipă va fi întotdeauna mai valoroasă decât un individ. Ştim şi noi foarte bine că acolo unde sunt doi puterea creştere. Mai mult, este mult mai frumos să ai cu cine împărţi bucuria succesului şi mult mai uşor să ai cu cine să suferi la înfrângere.

 

 

Excursiile cu cortul, ideale pentru copii

“Spiritul uman are nevoie de natură, de locuri în care mâna omului n-a <aranjat> nimic”, autor necunoscut

Fiecare copil merită şansa de a “gusta” natura în forma sa cea mai pură. De la mersul pe jos în drumeţii şi căţărări, la frigărui şi somnul în cort. Aceste lucruri i se vor întipări bine în minte şi vor deveni amintiri dragi.

 

 

 

Pentru copii sunt educative şi treburi casnice

“Viaţa este o luptă, iar cei care au totul de-a gata devin leneşi, egoişti şi insensibili la adevăratele valori ale vieţii”, Ralph Ranson

În funcţie de vârsta copilului, activităţi precum strângerea jucăriilor, sortarea rufelor, aranjatul camerei, spălatul vaselor, strângerea sau aranjarea mesei sunt activităţi care contribuie la dezvoltarea lor. În primul rând îi responsabilizează, în al doilea rând simt că fac parte din echipă, acel sistem care trebuie să funcţioneze şi în care fiecare are câte un rol foarte important şi foarte bine definit.

 

 

Joaca în zăpadă, o plăcere pentru copii

“Un bulgăre de zăpadă în faţă poate fi începutul unei lungi prietenii”, Markus Zusak

Nimeni nu poate uita joaca în zăpadă. Copiii au această abilitate de a “bloca” frigul şi de a se bucura doar de frumuseţea iernii.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (7)

 1. 27ralu spune:

  Activitati foarte interesante si plaute ptr orice copil.

 2. ramy29 spune:

  Interesant articol , ”combinatia ” citate – activitate .
  Copiii trebuie incurajati si lasati sa experimenteze diferite activitati.

 3. ela29 spune:

  e faina ideea cu standul de limonada dar putin aplicabila in tara la noi

 4. ludovica spune:

  bine de stiut

 5. marianaion spune:

  Nici nu imi dadeam seama cat de utile si pline de invatatura pot fi unele activitati… interesant articolul. si eu cred ca standul de limonada nu se aplica la noi…

 6. ava spune:

  Sunt intr-adevar interesante aceste activitati si merita incercate. Chiar si standul de limonada.

  Noi suntem copiii Epocii de Aur, de impliniri marete, in care erau stopate din fasa si cele mai mici intentii antreprenoriale. Asa am fost invatati, sa facem ce ne spun altii, sa primim „indicatii pretioase”. Si nu condamn pe nimeni care gandeste asa, pentru ca si eu ma surprind in aceleasi ipostaze de „teama de necunoscut”.

  Dar mai cred ca avem datoria sa ne pregatim copiii pentru vremurile ce vor veni. Nu stiu cat este de productiv pentru generatiile urmatoare sa le obisnuim cu ideea ca TREBUIE sa munceasca pentru altii. Poate ar fi mai bine sa-i invatam pe copiii nostri sa se adapteze si sa vada daca nu cumva e mai BINE sa munceasca pentru ei si nu pentru altii.

 7. elena spune:

  Foarte interesant articolul…inca nu ma gandisem la asemenea activitati pentru puiul meu ,e inca micut dar sunt bune de retinut aceste sfaturi.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu