Ce calitati si defecte au zodiile. Tie ti se potrivesc? - Sfatulparintilor.ro
Shop

Ce calitati si defecte au zodiile. Tie ti se potrivesc?

16 iulie 2017, , Vizualizări: ...
calitati defecte zodie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-2206306

Fiecare zodie are niste calitati unice, detine un set de instrumente pe care nicio alta zodie nu le detine sau cel putin nu le manifesta exact la fel. Aici e de discutat in ce masura un nativ al unei anumite zodii, stie ce are la indemana si stie sa foloseasca optim aceasta energie care este. De pilda, nicio zodie nu e mai amatoare de inceputuri si de competitie, sau mai directa si prompta, asa cum este Berbecul. Sau… un Taur e greu de egalat in ce priveste flerul in materie de finante sau dorinta de stabilitate… La fel cum nimeni nu vorbeste cu mai multa lejeritate si nu afla mai repede o informatie, decat o face un Geaman… si tot asa.

 

Totusi, cred ca suntem veniti aici, intr-o anumita zodie, deci nascuti intr-un moment anume, pentru a exersa calitatile acelei zodii, pentru a le desavarsi. Nu inseamna ca avem niste etichete datorita zodiei, un tipar in care functionam, ci mai degraba, avem la dispozitie un potential pe care ramane sa-l folosim cat de bine putem, daca si cand alegem.

 

 • Putem vorbi despre zodia perfectă, sau, mai exact, zodia care reuşeşte să transforme şi defectele în atuuri?

Orice calitate poate deveni un defect, depinde ce si cum utilizezi potentialul pe care il ai la dispozitie. Daca, de exemplu, o calitate este manifestata in exces, ea poate deveni un defect si, de fapt, un deserviciu. Zodiile sunt energie in manifestare. Ele difera una de cealalta, din acest punct de vedere. Fiecare zodie contine un set de „ingrediente” pe care le poate folosi cum alege.

Nu putem spune ca exista o zodie perfecta, asa cum nu exista zodie buna si zodie rea. E ca si cum am spune ca marul e bun si portocala e rea…

 

 

 • Care sunt marile calităţi ale fiecărei zodii? Dar cusururile acestora?

 

BERBEC

Calitati/Cusururi

 • Insistent, direct, sincer. Dar poate deveni agresiv, brutal, lipsit de rabdare, diplomatie, tact.
 • Poate fi foarte determinat cand are un obiectiv in care crede, ii plac provocarile, are un entuziasm greu de egalat si poate fi un lider exceptional. Dar pentru ca ii plac provocarile, poate fi si foarte certaret si cautator de conflict, mai ales atunci cand ii lipseste competitia, scopul, tinta mai importanta.
 • Om al ideilor, spontan si cutezator. Dar poate deveni, la fel de bine, ca un tavalug care darama totul in cale.

 

 

TAUR

 • La extrema pozitiva, Taurul este cel pe care oricine se poate baza, datorita calmului, rabdarii si daruirii sale. E afectuos, dedicat celor pe care ii iubeste. Creativ si senzitiv. Taurul este cel care are o casa buna, o slujba buna, o familie buna. E foarte statornic si adora stabilitatea, de aceea, cei din jur se pot baza pe el.
 • La extrema cealalta, Taurul poate fi din cale-afara de rezistent la schimbare, dogmatic si chiar lenes. Uneori, absorbit de confortul lui si de nevoia de a pastra totul neschimbat, tinde sa lase viata sa treaca pe langa el.

 

 

GEMENI

 • Pot fi amuzanti, inteligenti, rapizi, adaptabili si flexibili. La extrema cealalta, pot fi sarcastici, nestatornici, diabolici. Gemenii trec de la o extrema la alta, fara sa apuci sa-ti dai seama cum se intampla asta si de ce.
 • Dorinta de a experimenta, curiozitatea si inteligenta se pot transforma in indiscretie, superficialitate, agitatie, lipsa disciplinei. Pot fi perceputi ca neseriosi.
 • Sunt multi-tasking si le place, unii se descurca foarte bine, dar pot ajunge la epuizare emotionala sau chiar lipsa de empatie, implicare si profunzime.

 

 

RAC

 • In varianta cea mai reusita, Racul este iubitor, de incredere, protectiv, grijuliu, afectuos, gata sa se sacrifice pentru cel iubit. La extrema cealalta, poate fi sufocant, posesiv, capricios si prea insistent.
 • Au imaginatie bogata, trec de la o poveste la alta, iar asta ii ajuta sa fie creativi, dar ii poate distrage si poate face din ei niste neadaptati.
 • sunt inteligenti si foarte discreti in actiunile si initiativele lor, avand tactica atacului din lateral, iar asta fie le aduce victorii cand nimeni nu se asteapta, fie ii tine prea mult departe de joc. Unii pot fi extrem de alunecosi si tind chiar sa minta, daca securitatea lor emotionala e in pericol.
 • Memorie buna- risc de agatare de trecut

 

 

 

Citeste continuarea pe ASTROCAFE.RO.

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu