Shop
Ultimele 100 de articole

Cum să te comporți cu cei mici în funcție de zodie

21 septembrie 2017, , Vizualizări: ...
parinti copii - familie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Copilul tău va vedea lucrurile într-un mod diferit de al tău, în funcție de zodia sa, iar fără o atitudine adecvată, nu vei reuși să îl faci să te înțeleagă și să te asculte. Un articol util tuturor părinților, pentru o relație constructivă părinte-copil.

 

 

 

Personalitatea copilului în deplină concordanță cu zodia sa

Un nou an școlar va începe curând, iar ca părinte, ține de responsabilitatea ta să îți încurajezi copilul să învețe, să îl susții, să îl determini să iubească școala și nu să considere o povară mersul zilnic la ore.

Deseori nu știm să ne comportăm cu cel mic, îl pedepsim când nu trebuie și, mai ales, cum nu trebuie. Acest comportament îl face să se închidă în el, să nu mai comunice și, prin urmare, nu vei avea o relație constructivă părinte-copil.

În funcție de zodie, copilul tău va vedea lucrurile într-un mod diferit de al tău, iar fără o atitudine adecvată, nu vei reuși să îl faci să te înțeleagă și să te asculte. Un articol util tuturor părinților și dacă vei pune în aplicare informațiile și recomandările oferite, vei reuși să ai o relație bună cu al tău copil, câștigând mulțumirea și fericirea celui mic, dar și împlinirea ta ca părinte.

 

 

 

COPILUL BERBEC

Nu este ușor să ai de-a face cu un copil Berbec. El este plin de energie și nu poate fi ușor de ținut în frâu. Se mișcă repede, precum o rachetă. Este foarte curios. Pune foarte multe întrebări. Are nevoie de atenție continuă, de iubire și de înțelegere. Poate ajunge la vicii dacă este ghidat incorect. Dacă ești mamă sau tată și ai un copil Berbec, felicitări, dar vei avea și tu un program încărcat. Copilul Berbec se simte împlinit când are o ocupație clară și activități concrete, dar nu te gândi că poate avea aceeași ocupație la nesfârșit. Normal, se mai și plictisește. Și se plictisește repede și des. Trebuiesc ținuți mereu ocupați, îndrumă-i spre activități practice, de lucru manual, care le va domoli energia. Dacă îl cerți, s-ar putea să se răzbune și să se îndrepte spre un comportament viciat. Atenție la metodele de corecție pe care le aplici unui copil Berbec.

 

 

COPILUL TAUR

Trebuie îndrumat către artele frumoase, fiindcă deține aptitudini înnăscute.

Este de o încăpățânare ieșită din comun. Face numai ce îl taie capul. Are nevoie de metode de corijare. Dacă ai un copil taur, nu-i promite ce nu-i poți da, pentru că se va închide în sine, acumulând multă suferință. Cu cât îl iubești mai mult, cu atât va fi mai fericit. Se rușinează când este în centrul atenției. Este o fire introvertită și destul de tăcută. Are nevoie de afectivitate și de mângâieri, mai ales pe ceafă, în semn de apreciere. Este adorabil și îi place să râdă cu poftă. Îi place rutina, dar și leneveala. Îi place mâncarea bună și are un apetit ridicat.

 

 

COPILUL GEMENI

Urmărește-i obiceiurile și îndrumă-l spre ceea ce îl pasionează. Dacă vrei să-ți educi bine copilul născut în Gemeni, ajută-l să se disciplineze, să se focalizeze pe un scop. Nu-l lăsa într-o încăpere plină cu 100 de cărți. Oferă-i informațiile în doze mici, pentru a-i da timp să le sedimenteze. Îi va plăcea să călătorească și să scrie. Prin urmare, încurajează-l să se orienteze spre domenii care presupun deplasări și scris. Poate deveni un blogger de succes. Este un explorator prin definiție. Nu are foarte multă răbdare. Copie foarte bine apucăturile celor din jur. De aceea, are nevoie de modele impecabile în familie.
Are tendința de a exagera adevărul și de a dramatiza. Se poate focaliza pe durate scurte de timp. Rareori te ascultă fără să te întrerupă. Cu siguranță va învăța să citească foarte repede. Are nevoie de prieteni cu care să stea mult de vorbă. Deține încă din fașă arta comunicării pline de elocvență.

 

 

COPILUL RAC

Dacă ai acasă un copil în zodia Rac, supraveghează-l mereu. Oferă-i posibilitatea să se manifeste în medii unde moralitatea este servită la masă.

Și dacă tot veni vorba de masă, nu-l lăsa să se lăcomească și să depășească normele unei diete echilibrate. Ce-i drept, nu-i va plăcea să împartă mâncarea cu tine și nici să îi iei farfuria din față. Cu inocența sa cuceritoare te va pune la punct. Îi place să fie iubit, apreciat și încurajat. Te va iubi și se va atașa de tine. Nu va suporta să fie ignorat. Cu toate acestea, îl vei găsi și singur, jucându-se ore întregi.

 

 

COPILUL LEU

Acest copilaș vesel și zglobiu are nevoie de o educație foarte precisă. Va trebui să învețe cum să-și țină mândria sub control, cum să nu mai cheltuie peste măsură și cum să nu se lase păcălit, datorită naivității și generozității sale înnăscute.
Vei ști mereu locul din casă unde se află copilul tău Leu, deoarece va face multă gălăgie și va râde cu poftă. Va avea o atracție irezistibilă spre activități distractive. Modul său de învățare este prin joacă și prin exemple practice.
Nu prea are răbdare cu rutina. Își va face temele, dar repede, va simți o ușurare când le-a terminat de făcut. Nu va întârzia să-și arate punctele de vedere și să se impună în casă ca și cum el ar fi șeful. Bunicii de copii Leu trebuie să evite să le sufle în borș și să le facă toate mofturile. În caz contrar, ei vor deveni imposibili.

 

 

Citeste continuarea pe ZODIACOOL.RO.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu