Tort de sarlota cu capsuni

by Teodora | 10/06/2011 9:37

Ingrediente:

1 cana lapte, 1 cana zahar, 1 kg frisca hulala,1 zahar vanilat, 1 esenta de lamaie, cateva capsuni din dulceata, 3 plicuri gelatina,putina cacao si multa imaginatie

 

Preparare:

Se pune pe foc laptele cu zaharul la topit fara a se fierbe.

Separat se bate frisca pana se face tare, in laptic se adauga gelatina facuta la baimarine dupa care incet incet se adauga smantana fara a o bate cu mixerul, doar mestecata incet cu lingura..

Din compozitia facuta se pune 3 sferturi intr-un castron tapitat cu folie (pentru a se scoate din forma mai usor) se pune un strat de capsuni din dulceata sau gem, iar sfertul ramas se amesteca cu cacao si se adauga peste stratul de capsuni.

Astfel avem 3 straturi, cel alb , capsunile si cel de cacao.

Se lasa la intarit pana a doua zi, dupa care se intoarce castronul si se scoate forma.

Se orneaza in forma de minge cu frisca, dupa cum se vede in poza.

 

Pofta buna.

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/fara-categorie/tort-de-sarlota-cu-capsuni/