Tort cu mere si crema de zahar ars

by ada26 | 29/12/2010 21:46

Timp de preparare:

1 h5 min (complexitate medie)

Ingrediente:

1 kg. mere, 50 gr. unt, 8 oua, 2 cani cu lapte, 4 linguri faina, cca 400 gr. zahar tos, 1 plic frisca, 200 ml

lapte

Mod de preparare:

Merele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara

putin zahar si deasupra untul taiat bucatele. Se introduce tava la cuptor si se lasa pina se maronesc putin

merele. Intre timp, se face crema de zahar ars din 4 oua, 4 linguri cu zahar si 2 cani cu lapte care se

toarna peste mere amestecindu-le putin. Cind crema este inchegata (nu foarte tare), se toarna deasupra

pandispanul facut din 4 oua, 4 linguri cu zahar si 4 linguri faina. Se introduce tava la cuptor pina se

coace pandispanul. Cind s-a racit, se desprind marginile usor si se rastoarna pe un platou. Deasupra se

pune frisca.

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/fara-categorie/tort-cu-mere-si-crema-de-zahar-ars/