Tort cu blat de ciocolata si piersici

by Adi84 | 13/02/2011 17:32

Ingrediente blat subtire de tarta:

130 gr faina

130 gr zahar

2 oua

praf de copt

6 linguri apa un praf sare

 

In grediente crema:

6 linguri zahar brun

piersici din compot

2 linguri zeama lamaie

2 plicuri zahar vanilat

2 plicuri gelatina pudra

gr smantana

500 g frisca

300 g iaurt

300 g branza de vaci

2 linguri zeama lamaie

preparare blat

ouale se amesteca cu zaharul si apoi se adauga apa calduta. se adauga faina si praful de copt. secoace la cuptor.

preparare crema:

se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar si 2 linguri zeama de lamaie, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. se lasa deoparte. gelatina se inmoaie in 100 ml apa rece, 5 min, apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce.  lasam crema sa se raceasca 30 min. Batem frisca, apoi o incorporam in iaurt, se obtine o crema spumoasa, adaugam aici  si piersica maruntita. punem blatul iar deasupra crema obtinuta.pofta buna

 

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/fara-categorie/tort-cu-blat-de-ciocolata-si-piersici/