Fără categorie

Friptura de curcan marinata in menta si portocale

31 ianuarie 2011, , Vizualizări: ...

Ingrediente:

– un piept de curcan
– o lingura de coaja de portocala rasa
– 1/4 cana de suc de portocale
– 1/4 cana de frunze proaspete de menta, tocate
– 2 linguri de seminte de susan, prajite
– o lingura de ulei de masline sau vegetal
– o lingura de usturoi proaspat, tocat
– 1/2 lingurita de sare
– 1/2 lingurita de piper negru macinat

 

Preparare:

1. Intr-un bol mic, amesteca toate ingredientele cu exceptia curcanului si amesteca bine pentru a pregati marinata.

2. Pune pieptul de pui intr-o punga mare, sigilabila, sau intr-o tava cu capac. Adauga marinata si lasa la frigider intre 30 de minute si 2 ore, intorcand curcanul din cand in cand.

Pentru gratar: scurge bucatile de piept de curcan si pastreaza marinata. Incalzeste gratarul si pune bucatile de piept la foc mediu spre ridicat, cam 5-10 minute pe fiecare parte, ungandu-le din cand in cand cu marinata, pana cand s-au gatit.

Pentru a coace la cuptor: incalzeste cuptorul si unge cu ulei o tava de copt, aranjeaza bucatile de piept si toarna marinata. Lasa sa se gateasca acoperit timp de 30-45 de minute pana sunt gata, indepartand capacul / folia in ultimele 10 minute pentru a capata o frumoasa culoare maronie.

Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Meniu