Feuilletage cu ciuperci - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Feuilletage cu ciuperci

Sfatulparintilor » Fără categorie » Feuilletage cu ciuperci

Ingrediente :

Pentru aluat: 200 g faina, 3 galbenusuri de ou, 100 ml apa, 150 g unt

Aluatul – feuilletage se prepara din faina de grau speciala si este recomandabil sa se lucreze, preponderent, cu un cutit cu lama lata, deoarece devine mai usor si mai stratificat, daca nu este atins de caldura mainii.

Preparatele din feuilletage se tin la rece (la frigider, daca este posibil), inainte de coacere, mai mult chiar, aluatul se poate tine la frigider o saptamana (in situatia in care, inopinat, apar musafiri, ei pot fi serviti cu un preparat, dupa gust, in cateva minute).

Se recomanda ca tava sa fie stropita cu apa rece inainte de coacere, deoarece, datorita vaporilor formati, feuilletage-ul devine mai usor.

Tava nu se unge niciodata daca preparatul contine untura; in general, el se introduce in cuptorul foarte incins pentru 5 minute, apoi se coace la flacara potrivita.

 

RECOMANDARE

A nu se deschide usa cuptorului, pentru ca preparatul sa creasca frumos si sa se coaca la o temperatura uniforma. Se taie dupa racire.

Pentru umplutura: 300 g ciuperci, 1/2 ceapa, sare, piper pisat, marar tocat, 1-2 foi dafin, 1/2 lingura unt, 1/2 lingura smantana, 1 lingurita faina.

Se curata ciupercile, se spala si se toaca marunt.

Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune intr-o cratita cu unt, pentru a  fierbe inabusit; spre final, se adauga foile de dafin.

Dupa 10 minute, se introduc ciupercile si se lasa sa fiarba inabusit. Cind ciupercile sunt aproape gata, se adauga smantana, amestecata cu faina, sare, piperul pisat si mararul tocat, pentru aromatizare.

Se amesteca bine compozitia pentru a se omogeniza si se lasa sa fiarba circa 10 – 15 minute.

Atunci cand ciupercile au scazut suficient, se lasa sa se raceasca si se aseaza usor pe feuilletage.

Inainte cu 10 minute de terminarea timpului alocat coacerii, se toarna peste ciuperci un amestec, format dintr-un ou batut spuma si parmezan ras.

 

 

Cuvinte cheie:
Data articol: 27/03/2011