curcan umplut cu ciuperci

by MarkAlex | 04/02/2011 21:59

 

INGREDIENTE

 

MOD DE PREPARARE

Umplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul ,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita impreuna cu orezul..dupa vreo 10 minute am adaugat bulionul  si condimentele..le-am mai inabusit inca vreo 10 minute adaugand apa  cand era nevoie..

Inainte de a incepe  sa umplu curcanul in partea dinspre gat am pus o jumatate de mar ,drept capacel pt umlutura la fel am procedat si la codita:) curcanului dupa ce l-am umplut..l-am cusut(greu procedeul asta:) )…i-am intepenit bine bine piciorusele si l-am pus in tava de yena cu pietul in jos..l-am sarat,piperat si l-am uns cu unt  si am mai adaugat si putin ulei ca mi s-a parut ca nu e ff bine uns…..in tava am adaugat si o cana cu apa dar apoi mi-am dat seama ca nu era nevoie pentru ca si-a lasat curcanul suficienta..am acoperit tava cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor circa 2 ore dupa care am indepartat folia si l-am mai lasat inca o ora ca sa se rumeneasca bine bine..din cand in cand luand apa din tava  ungand curcanul…

 Inainte   cu o jumatate de ora am adaugat in tava felii de cartofi (inconjurand curcanul cu cartofi) ,peste care am adaugat condimente[6] pentru cartofi

Endnotes:
  1. rosii: http://www.bucataras.ro/articole/215/rosiile.html
  2. sare: http://bucataras.ro/articole/2315/sarea.html
  3. piper: http://www.bucataras.ro/articole/1483/piper_negru.html
  4. busuioc: http://www.bucataras.ro/articole/1461/busuioc.html
  5. leustean: http://ro.wikipedia.org/wiki/Leuştean
  6. condimente: http://www.bucataras.ro/articole/2228/idei_de_condimentare_a_legumelor.html

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/fara-categorie/curcan-umplut-cu-ciuperci/