De cele mai multe ori le arunci, dar iata cate minunatii poti face cu ele. Cum sa folosesti resturile de la prepararea mesei

by Sfatul Parintilor | 02/01/2018 18:20

Statisticile spun ca oamenii risipesc aproximativ 30-40 la suta din rezerva de alimente. Cum putem rezolva aceasta problema? Simplu: refolosind alimentele pe care pana acum le aruncam.

 

Iata cum sa folosesti resturile de la prepararea mesei.

 

 

  1. Coaja de banana

Coaja de banana nu este doar o “folie” de protectie pentru fruct. Ea insasi are o multime de beneficii. O poti folosi la smoothie-uri sau la ceaiuri.

Nu mai arunca cojile de banane! Iata cate minuni poti face cu ele[1]

 

 

  1. Capatul de la morcovi

Daca ai cumparat morcovi cu tot cu codita, sansele ca aceasta din urma sa ajunga la cosul de gunoi sunt destul de mari. ATENTIE, insa! Capatul pe care tu il arunci are foarte multa vitamina A, chiar mai multa decat tot fructul. In plus este foarte gustos. Spala bine si pune la salata sau in sosul pesto.

 

 

  1. Frunzele de sfecla

Sfecla fie o iubesti, fie o urasti, insa frunzele ei sunt iubite de mai multa lume. Nu stiai ca le poti manca? Ei bine, poti. Le poti pune la sote-uri sau poti face din ele salata. Sunt bogate in vitaminele A si C, fier si calciu.

 

 

  1. Coaja de pepene

Toata lumea le arunca, pentru ca nimeni nu stie ca ele sunt la fel de bune precum miezul. Coaja de pepene este excelenta pentru echilibrarea tensiunii arteriale. Daca nu iti place “cruda” o poti mura.

 

  1. Coaja de portocala

Coaja de portocala se poate transforma intr-o gustare savuroasa. Contine fibre si alti nutrienti. Opreste coaja portocalelor pentru a o razui in prajituri sau pentru a le carameliza. Atentie, portocala trebuie sa fie organica si foarte bine spalata.

 

10 utilizari surprinzatoare ale cojii de portocala[2]

 

 

  1. Coaja de ceapa

Cata lume nu arunca straturile exterioare de la ceapa. Si, totusi, acestea pot fi refolosite. Nu doar ca le poti manca, sunt gustoase si foarte sanatoase, dar le poti transforma in supa de legume pe care apoi sa o folosesti la alte preparate precum tocanitele.

 

 

  1. Coaja de castravete

Multa lume obisnuieste sa decojeasca castravetele inainte de a-l consuma. Mare greseala! Coaja castravetului este crocanta si delicioasa, in plus este bogata in vitamina K. Spala bine castravetele inainte de a-l consuma cu coaja cu tot.

 

7 motive pentru care ar trebui sa cumperi castraveti. Nici noi nu stiam punctul 6[3]

 

 

 

  1. Frunzele de varza “urate”

Nu-i asa ca si tu arunci frunzele de varza pe care le vezi “batute”? Adevarul este ca le poti folosi la fel de bine. Sunt delicioase, contin vitaminele A, B si C. Le poti taia fideluta si le pot adauga la salate, stir-fry sau supe.

 

 

Tu ce alte trucuri mai cunosti?

 

Sursa: littlethings.com

Endnotes:
  1. Nu mai arunca cojile de banane! Iata cate minuni poti face cu ele: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/frumusete-si-stil/nu-mai-arunca-cojile-de-banane-iata-cate-minuni-poti-face-cu-ele/
  2. 10 utilizari surprinzatoare ale cojii de portocala: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/frumusete-si-stil/10-utilizari-surprinzatoare-ale-cojii-de-portocala/
  3. 7 motive pentru care ar trebui sa cumperi castraveti. Nici noi nu stiam punctul 6: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/7-motive-pentru-care-ar-trebui-sa-cumperi-castraveti-nici-noi-nu-stiam-punctul-6/

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/utile-idei_casa_tag/de-cele-mai-multe-ori-le-arunci-dar-iata-cate-minunatii-poti-face-cu-ele-cum-sa-folosesti-resturile-de-la-prepararea-mesei/