Cele mai MARI greseli cand faci PRAJITURI. Acestea sunt motivele pentru care nu-ti ies retetele! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai MARI greseli cand faci PRAJITURI. Acestea sunt motivele pentru care nu-ti ies retetele!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » Cele mai MARI greseli cand faci PRAJITURI. Acestea sunt motivele pentru care nu-ti ies retetele!
cand faci prajituri - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - cooking-1940689_1920

Ai incercat de mai multe ori sa faci prajituri si fiecare incercare s-a terminat cu un esec? De vina nu este lipsa talentului culinar ci una sau mai multe greseli facute in timpul pregatirii dulciurilor. Iata, asadar, lucrurile gresite care te impiedica sa faci cele mai bune prajituri din viata ta.

 

  1. Nu citesti intreaga reteta inainte de a incepe sa faci prajitura

Pentru a evita surprizele neplacute (ca de exemplu sa fi ajuns la jumatatea retetei si sa-i dai seama ca ai uitat sa faci ceva) citeste reteta cap coada inainte de a te pune pe treaba. In acest fel, experienta ta culinara va fi mai putin stresanta si mult mai placuta.

 

  1. Pui faina direct din punga

Daca iei faina direct din punga s-ar putea sa foloseste mai multa decat scrie in reteta. Pentru o masura mai exacta, foloseste lingura pentru a lua faina si niveleaz-o cu lama cutitului. In acest fel, vei respecta exact indicatiile retetei.

 

 

Ai aici reteta celei mai fine prajituri care ti-a bucurat copilaria. Alba ca Zapada.

 

  1. Nu folosesti cantarul pentru a masura ingredientele

Daca vrei sa faci treaba serioasa renunta la aproximarile din ochi si folosesti un cantar pentru a masura ingredientele. Nicio metoda nu este mai corecta decat cantarirea ingredientelor.

 

  1. Folosesti bicarbonat de sodiu in loc de praf de copt (sau invers)

Nu este in regula sa-l inlocuiesti pe unul cu celalalt. Pentru ca bicarbonatul de sodiu are nevoie de suc de lamaie sau otet pentru a-l stinge (cu alte cuvinte nu are aciditatea necesara pentru a lucra de unul singur si a creste prajitura). Praful de copt are in compozitia lui bicarbonat de sodiu, dar si un agent acid si unul uscat, cum este amidonul.

 

Daca tii post, ai aici cele mai bune retete de prajituri de post.

 

  1. Nu folosesti untul la temperatura camerei asa cum este specificat in reteta

Coptul nu se face dupa ureche, asa ca temperatura ingredientelor este foarte importanta. Daca uiti sa scoti untul din frigider cu o ora inainte, incalzeste un bol de sticla in cuptorul cu microunde si lasa apoi untul timp de cateva minute in el. In acest fel, ingredientul se inmoaie, exact cum scrie in reteta.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 25/02/2018