6 moduri in care magazinele te falimenteaza - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 moduri in care magazinele te falimenteaza

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » 6 moduri in care magazinele te falimenteaza

De cate ori nu s-a intamplat sa mergeti sa va cumparati ce aveti nevoie si acasa sa va treziti cu sacosa plina, iar de multe dintre cele cumparate sa nu aveti de fapt nevoie? Fie ati vazut o rochie frumoasa care era la reducere, fie ati descoperit ca la achizitionarea a 3 produse cel de-al patrulea il puteti lua la 40% din pret sau v-ati dat seama brusc ca un anumit obiect  va lipseste din casa, toate acestea reprezinta motivele pentru care sacosa voastra a devenit dintr-o data neincapatoare. Incarcati totul in masina si ajungeti acasa, unde faceti bilantul: v-ati ales cu o gramada de „chilipiruri” mai mult sau mai putin utile in schimbul unei gauri frumusele in buget. Pentru o clipa stati si chibzuiti ce s-a intamplat, ce v-a impins sa cheltuiti mai mult decat aveati de gand s-o faceti. Cum de ati intrat in febra cumparaturilor nerabdatori parca sa scapati de banii pentru care munciti din greu zi de zi si pe care i-ati cheltuit atat de usor? Ceea ce nu stiti este faptul ca magazinele folosesc diferite trucuri pentru a va impinge la cumparaturi, iar rezultatele se vad la iesirea din magazin. Iata cateva dintre cele mai folosite, dezvaluite de catre divinecaroline.com.

 

 

1. Fatada si ambianta magazinului

Este greu sa rezisti tentatiei de a cumpara dintr-un magazin parfumat cu esente care creeaza o stare de confort si de relaxare, asa incat clientul sa petreaca mult timp printre rafturi. In plus, pentru a ajunge la bunurile trecute pe lista, va trebui sa parcurgi tot magazinul. Daca doresti sa nu pici in plasa mergi direct catre spatele magazinului si ia in cos doar produsele care te intereseaza fara a mai pierde timpul privind alte exponate.

 

 

2. Produsele scumpe sunt aranjate in fata pe dreapta

Regula e simpla, cu cat costa mai mult cu atat ii este clientului mai usor sa ajunga la ele. Produsele cele mai scumpe sunt aranjate imediat pe dreapta deoarece este stiut faptul ca acolo este primul loc in care se uita clientii. In acelasi timp, obiectele de firma sunt pozitionate la nivelul ochilor spre deosebire de no-name-urile ieftine pentru care trebuie sa faci eforturi speciale pentru a le descoperi. In ciuda acestor trucuri, trebuie sa te tii de lista ta de cumparaturi care te ajuta sa achizitionezi exact produsele de care ai nevoie.

 

 

3. Ocaziile nu sunt pentru a ajuta clientii ci pentru a scapa de anumite marfuri

Statistic vorbind oamenii cumpara cu 30% mai mult atunci cand vad cuvantele „magice” sale / reduceri / pret promotional. Magazinele profita astfel si scapa de produsele mai putin populare. Se poate spune ca si clientii au de castigat: plateasc 3 produse si  primesc 4? Intrebarea e: chiar aveti nevoie de atatea lucruri? Ca sa nu mai vorbim de cazul in care aveti un buget stabilit. Ar fi bine sa va tineti de el si sa nu aruncati banii pe fereastra.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 25/07/2014