Shop
Ultimele 100 de articole

Ce trebuie sa stii despre infertilitate

10 mai 2017, , Vizualizări: ...
cuplu data nasterii

Desi, aparent, toata lumea din jurul tau face foarte usor copii, in realitate nu este deloc asa. Statisticile spun ca aproximativ 7 milioane de cupluri se confrunta cu infertilitatea la un moment dat in existent lor. Asta inseamna aproximativ 12% din totalul cuplurilor.

 

 

Care sunt cauzele infertilitatii

O treime din cazurile de infertilitate sunt cauzate de problemele barbatilor. Cealalta treime are la baza problemele femeilor, iar cealalta treime este cauzata de diverse incompatibilitati intre parteneri.

Problemele de infertilitate masculina sunt legate de calitatea spermei (putini spermatozoizi sau morfologie necoresppunzatoare), boala sau incapacitate fizica. Calitatea inferioara a spermei este cauzata de consum exagerat de alcool, droguri sau tutun, dar poate fi influentata si de factori precum varsta, medicamente, tratamente pentru cancer. La femei, infertilitatea poate fi cauzata de varsta, blocarea trompelor uterine, lipsa ovulatiei, fumat, consum de droguri si alcool, obezitate, dieta necorespunzatoare sau infectii cauzate de boli cu transmitere sexuala.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu