Ce nu ti-a spus nimeni despre paracetmol! Medicii il prescriu pentru o afectiune des intalnita la cupluri! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce nu ti-a spus nimeni despre paracetmol! Medicii il prescriu pentru o afectiune des intalnita la cupluri!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ce nu ti-a spus nimeni despre paracetmol! Medicii il prescriu pentru o afectiune des intalnita la cupluri!
paracetamol_opt_opt-692x360

Durerea pe care o provoaca o ruptura amoroasa este cat se poate de reala. Reteta prin care putem scapa de aceasta suferinta se gaseste in cabinetul medicului, dau asigurari expertii.

„Trebuie sa vorbim!“ Prima reactie la auzul acestor vorbe este una implacabila de pericol. Corpul intra in stare de alerta, muschii se tensioneaza, inima incepe sa bata mai tare, sangele circula parca mai repede, respiram sacadat si pupilele ni se dilata. O amenintare pluteste in aer. Aceste simptome ne fac in mod firesc sa luaam pozitia de aparare, pana in momentul fatal al despartirii.
Dupa care se declanseaza altele, distincte, puse in miscare de sentimentul de respingere. Organul care gestioneaza o situatie de posibil pericol este hipotalamusul, in timp ce o ruptura activeaza sistemul nervos parasimpatic, scrie elpais.com.

Prin intermediul nervului vag, spre creier, sunt transmise semnale distincte care ajung la inima si la stomac. Ceea ce simtim este o durere fizica reala. Potrivit aceleiasi surse, exista studii care au dovedit ca si in cazul unei rupturi amoroase mai vechi vederea unor fotografii si rememorarea momentului respingerii determina, pe acelasi principiu, aparitia unei dureri corporale. Odata ce hormonii nostri furnizori, unii dintre ei, de pasiune si placere, precum oxitocina, adrenalina, dopamina, serotonina sau vasopresina decid sa dispara din viata noastra, lumea ni se pare fara sens si putem realmente incepe sa ne simtim rau, asemeni unui drogat caruia i se refuza doza. Poate fi aceasta durere reala combatuta cu ajutorul medicinei?

Un studiu publicat recent a aratat ca, in cazul unei rupturi, in creier se activeaza acele zone ca si in cazul in care ne pica in poala o ceasca cu cafea fierbinte. Desi creierul nu proceseaza la fel durerile fizice cu cele emotionale, reactiile ulterioare pot fi foarte asemanatoare. Un alt studiu condus de Nathan deWall, psiholog la Universitatea din Kentucky, SUA, a ajuns la concluzia ca prin administrare de acetaminofen (paracetamol) poate fi redus raspunsul fizic si neuronal asociat cu respingerea sociala, fie din partea partenerului, fie din partea familiei sau a cercului de prieteni. Cercetarea a confirmat ca persoanele care au luat aceasta substanta au beneficiat de o reducere a activitatii cerebrale a centrilor durerii, insa sunt necesare mai multe studii in acest sens.

 

Citeste continuarea pe caplimpede.ro.

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 02/09/2016