Vrei o memorie mai bună? Schimbă-ţi stilul de viaţă. Află cum - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vrei o memorie mai bună? Schimbă-ţi stilul de viaţă. Află cum

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Vrei o memorie mai bună? Schimbă-ţi stilul de viaţă. Află cum

Obieceiurile proaste iti pot afecta memoria, cel putin aceasta este concluzia unui studiu prezentat in Jurnalul american de Epidemiologie. Cercetatorii au urmarit evolutia a 5.100 de barbati si femei in diferite stadii de varsta (44, 56, respectiv 61 de ani), avandu-se drept critrii de evidenta consumul de alcool, tutun, alimentatia sanatoasa, activitatea fizica.

 

Indiferent de varsta, cele mai slabe rezultate la testele de memorie le-au avut persoanele care fumau si nu aveau in dieta lor un aport sporit de fructe si legume. Spre deosebire de persoanele cu un stil de viata echilibrat, cei care aveau trei-patru obieceiuri proaste prezentau un risc cu 84 la suta mai mare de a avea probleme de memorie . O alta remarca interesanta este faptul ca persoanele abstinente la alcool au avut rezultate mai slabe de memorie decat cei care au consumat intre 5 si 14 unitati de alcool pe saptamana (o unitate = un pahar de bere, vin, lichior)

 

 

Sfaturi care iti ajuta creierul pentru a avea o memorie buna

 

– Consuma mai multe fructe si legume.

– Fa mai multa miscare. Specialistii spun ca doua ore si jumatate de activitati de intensitate medie (plimbarile, gradinaritul, dansul) si o ora si 15 minute de exercitii viguroase (jogging, aerobic, saritul corzii, inotul) ajuta la imbunatatirea activitatii creierului.

– Bea moderat. Atat timp cat nu faci abuz, creierul tau poate fi stimuat de consumul de consumul de alcool. Nu intrece masura. Alcoolul poate duce la diverse forme de cancer (la san, la gura, la gat, la esofag si ficat).

– Renunta la fumat.  Nu numai ca iti va creste speranta de viata (studiile arata ca persoanele care au renuntat la tigari in primii 50 de ani de viata, si-au redus la jumatate riscul de a muri in urmatorii 15 ani), insa creierul tau va fi mai bine oxigenat si va functiona mai bine. (sursa: prevention.com)

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 20/02/2013