Familie-Părinţi/Sanatate fizica si mentala

Tratamente naturiste. Tărtăcuța amară, sursă prețioasă de INSULINĂ VEGETALĂ. Află care sunt cele 8 boli pe care le vindecă această legumă

12 ianuarie 2016, , Vizualizări: ...
tartacuta amara
Tărtăcuța amară reprezintă unul dintre cele mai cunoscute și mai eficiente tratamente naturiste împotriva diabetului, dar și a altor afecțiuni.
Tărtăcuța amară, legumă cunoscută și sub denumirea de karela, pepenele amar sau goya este una dintre cele mai amare legume din întreaga lume. Deși mai puțin cunoscută la noi, această legumă este considerată de cercetători o adevărată minune a naturii datorită proprietăților sale curative rar întâlnite.
La prima vedere, leguma arată ca un castravete, dar cu umflături. Înflorește în climat umed și cald astfel încât se găsește de obicei în America de Sud și în țările din Asia.
În ciuda gustului său amar, aproape insuportabil, karela conține multe substanțe nutritive de excepție. Această comoară naturală, mai ales pentru diabetici, are în structura sa 17 aminoacizi, din care 16 sunt identici cu aminoacizii insulinei bovine. Spre deosebire de insulina extrasă din microorganisme modificate genetic, cea vegetală are marele avantaj de a fi lipsită de reacții adverse și contraindicații. Principalele proprietăți ale acestei legume sunt: hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, reminalizantă, vitaminizantă, antibiotică, antitumorală, antivirală, stimulantă pentru sistemul imunitar, antiparazitară.
Descoperirile știintifice care au analizat compoziția tărtăcuței amare au confirmat o listă impresionantă de vitamine și minerale, dintre care amintim vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A și minerale precum calciul, potasiul, sodiul și fierul. Este o sursă excelentă de magneziu, mangan, fibre dietetice, acid folic, zinc și fosfor. Conține de două ori mai mult betacaroten decât broccoli, este bogată în fier, conține de două ori mai mult potasiu decât o banană și de două ori mai mult calciu decât spanacul.
Utilizată în mod tradițional și în tratarea stăărilor de iritare și de inflamare a organismului, tărtăcuța amară are certe proprietăți calmante și antiinflamatorii și merită introdusă în dietele de detoxifiere a organismului.
În ce privește proprietățile terapeutice ale tărtăcuței amare, în special persoanele care suferă de diabet zaharat ar putea beneficia din plin de consumul moderat de karela. Iată care sunt beneficiile consumului de tărtăcuță amară.
1. Este singura sursă naturală de insulină vegetală, fiind o comoară pentru diabetici
Grație unor substanțe pe care le conține, despre care nu se știe exact cum acționează, tărtăcuța amară are proprietatea de a echilibra nivelul zahărului din sânge, coborând către normal valorile sale prea ridicate. Această legumă conține în special polipeptide P, o insulină vegetală care reduce nivelul de zahăr din sânge.
Citește mai departe ca să afli cum tratezi diabetul cu ajutorul tărtăcuței amare și alte 7 boli în care poți folosi această plantă înTRATAMENTE NATURISTE

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Meniu