Shop

Pharmatex® capsule, beneficiile contraceptiei locale

22 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - contraceptie locala

Pharmatex® capsule este o metoda contraceptiva locala fara limite legate de varsta, de conditiile fiziologice sau de o patologie medicala, fiind recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca metoda contraceptiva ce poate fi utilizata fara nicio restrictie medicala.

 

sfatulparintilor.ro - Pharmatex

 

Pharmatex® capsule contine clorura de benzalconiu, care este un spermicid si un

antiseptic in acelasi timp. Efectul spermicid consta in impiedicarea contactului dintre ovul si spermatozoizi, in primul rand prin imobilizarea spermatozoizilor si prin distrugerea membranei celulare si in al doilea rand clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, impiedicand de asemenea patrunderea spermei.

 

Aceasta contraceptie locala se adreseaza tuturor femeilor ce doresc sa utilizeze o

metoda contraceptiva. Se poate folosi in mod special in cazul contraceptiei orale, in cazul in care femeile au uitat sau au intarziat sa administreze un comprimat; in aceste cazuri se recomanda asocierea acestor 2 metode in perioada ce a mai ramas din ciclul menstrual.

 

Aceasta contraceptie locala poate fi, de asemenea, utilizata:

• in cazul in care exista o contraindicatie temporara sau definitiva a contraceptiei orale sau a unui dispozitiv intrauterin (DIU);

• dupa nastere, in perioada de alaptare, in perioada de premenopauza;

• cand se doreste o contraceptie de scurta durata;

• ca modalitate de asociere in cazul contraceptiei locale prin obturator

vaginal (diafragma) sau sterilet (in special atunci cand se administreaza concomitent unele medicamente, precum antiinflamatoare nesteroidiene).

 

Astfel, poti folosi Pharmatex® capsule fara griji daca ai trecut de 35 de ani, daca esti fumatoare sau alaptezi, daca ai hipertensiune, hepatita sau diabet. Vei fi protejata de o sarcina nedorita fara a-ti face rau.

 

Pharmatex® capsule poate fi folosit de toate femeile, inclusiv acele femei care au boli cardiovasculare (ca hipertensiunea arteriala), tulburari metabolice (hiperlipidemie, diabet etc), boli hepatice, cancer mamar si cel de col uterin, adica femeile care au contraindicatii la pilule contraceptive sau dispozitive intauterine.

 

Clorura de benzalconiu este un spermicid si un antiseptic in acelasi timp. Studii facute in vitro arata ca produsul este activ pe un anumit numar de agenti infectiosi resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuala, in special: Gonococi, Chlamydii, Herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, Stafilococ auriu.

Nu se produc modificari ale florei saprofite, iar bacilii Döderlein nu sunt influentati.

 

Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomanda asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginala (antifungice, antitrichomonas, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locala ce contin estrogeni). Prin substanta sa activa, clorura de benzalconiu, Pharmatex® capsule actioneaza strict local, fara sa provoace efecte nedorite si fara sa modifice flora vaginala, produsul respectand Ph-ul vaginal.

 

 

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu