Par prost inseamna sanatate proasta? Afla aici ce e real si ce e fals legat de parul tau - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Par prost inseamna sanatate proasta? Afla aici ce e real si ce e fals legat de parul tau

 

Cum afecteaza dieta parul?

Pentru a fi sanatos, parul are nevoie, ca si organismul, de proteine, fier, omega 3, zinc si vitamina A. Daca urmezi o dieta severa care nu aduce in corp aportul optim al substantelor mentionate anterior, poti sa te confrunti cu o cadere a parului. Atentie, si o supradozare a acestora duce la pierderea podoabei capilare.

Asadar pentru a avea un par sanatos (dar si o inima la fel) ar trebui sa consumi somon si nuci (pentru omega 3), spanac si morcovi (vitamina A), nuci braziilene (seleniu), scoici si nuci acaju (pentru zinc). Pentru un scalp sanatos, ai nevoie de cereale integrale, legume, lactate degresate.

 

 

Este albirea parului genetica?

Albirea parului nu este semn de imbatranire. Daca n-ai implinit 40 de ani si ai observat ca ai mai multe fire albe decat ti-ai fi dorit, este cel mai probabil o mostenire genetic. Parul alb nu este neaparat un semn de sanatate subreda, desi anemia, problemele la tiroida, carentele de vitamina B-12 sau vitiligo pot duce la albirea prematura a parului.

 

 

Ce cauzeaza slabirea firelor de par?

Daca iti tii parul prea strans (coada de cal, coada impletita, coc etc.), precum si extensiile pot duce la slabirea firului de par si astfel, la pierderea lui. Schimba-ti coafura si sunt sanse mari ca parul sa creasca la loc. Altfel, pierderea poate fi iremediabila.

Uscatorul, placa, pieptanarea exagerata, vopsirea si decolorarea parului contribuie, de asemenea, la slabirea firelor de par. Uneori, se exagereaza atat de mult cu coafarea, incat singura solutie pentru remedierea problemei este scurtarea la maximum a parului.

 

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 12/09/2017