Operează pe creier și la 82 de ani! Află incredibila poveste a unui neurochirurg român, acad. Leon Dănăilă - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Operează pe creier și la 82 de ani! Află incredibila poveste a unui neurochirurg român, acad. Leon Dănăilă

12 mai 2016, , Vizualizări: ...
leon danaila

Academicianul Leon Dănăilă, unul dintre cei mai mari neurochirurgi pe care i-a dat medicina românească, operează şi la 82 de ani, reuşind operaţii remarcabile.

Leon Dănăilă s-a născut la data de 1 iulie 1933, în orașul Darabani (jud. Botoșani), unde a făcut și primele patru clase primare. A continuat apoi școala la Liceul „Grigore Ghica V.V.” din Dorohoi pe care l-a absolvit în anul 1952. În același an, prin concurs, a intrat la Facultatea de Medicină din Iași, pe care a absolvit-o în 1958.

După absolvirea Facultății de Medicină din Iași (1958) a lucrat timp de 2 ani ca medic stagiar la Spitalul din Comănești (1958-1960) și apoi un an la Circumscripția sanitară din Dărmănești (1960-1961). În anul 1961, prin concurs, a ocupat postul de medic secundar neurochirurg la clinica de Neurochirurgie de la Spitalul „Gh. Marinescu” din București unde lucrează și în prezent.

(…) Datorită specializărilor sale și a aplicării celor mai moderne tehnici operatorii, a reușit să facă operații neurochirurgicale din cele mai complexe și să scadă mortalitatea operatorie la procente comparabile cu ale celor mai renumite clinici de neurochirurgie din lume.

Află întreaga poveste a medicului român care „s-a uitat în creierele” președinților de țări și ar merita un Premiu Nobel, LEON DĂNĂILĂ

Cuvinte cheie:

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu