Shop
Ultimele 100 de articole

Dovezi stiintifice: Cum isi aleg tantarii victimele

23 aprilie 2017, , Vizualizări: ...
tantari - pixabay_com

Tantarii sunt cosmarul oricarei vacantei tropicale, iesiri la iarba verde sau la camping. Persoanele care sunt tintele acestor insecte stiu prea bine de cate creme si solutii au nevoie pentru a scapa de mancarimile enervante ale intepaturilor de tantari.

Cu totii cunoastem cel putin un om care atunci cand se afla in aer liber sustine ca este atacat de cei mai multi dintre tantari. Pana acum se credea ca tipul de sange, parfumul sau chiar o dieta bazata pe carne rosie se numara printre cauzele „atragerii” insectelor, studiile de laborator demonstreaza cu totul altceva.

 

Astfel, anumite bacterii prezente pe pielea sunt motivele pentru care tantarii prefera o persoana in defavoarea alteia. Potrivit oamenilor de stiinta unele bacterii secreta substante chimice ce miros mai bine decat altele. Ceea ce inseamna ca insectele aleg persoana care, din perspectiva lor, are cel mai „imbietor” miros.

In plus, tantarii sunt atrasu si de dioxidul de carbon expirat, motiv pentru care „iubesc” persoanele care fac miscare. Acum stii de ce atunci cand faci sport in aer liber este inconjurat brusc de diverse insecte.

 

Persoanelor care au un miros irezistibil stiu ca tantarii nu cauzeaza doar iritatii deranjate. Sa nu uitam ca aceste insecte sunt cele care au raspandit virusul Zika care poate provoca afectiuni extrem de grave dar si febra denga, febra galbena, malarie si virusul chikungunya.

Trebuie amintit ca, anual, peste un milion de oameni moare din cauza tantarilor.

Sursa: providr.com

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu