Diagnosticul viitorului? Telefonul care miroase bolile – VIDEO

16 mai 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - aplicatii telefon - nasul electronic

Aplicaţiile telefonului capătă tot mai multă utilitate. Pe măsură de lumea devine dependentă de tehnologia de vârf, de telefoanele „deştepte” şi aplicaţiile telefonului sunt din ce în ce mai ingenioase. Aşa se face că o echipă de cercetători de la Institutul Tehnologie din California lucrează la o modalitate prin care să se realizeze telefonul mobil care „miroase” bolile.

sfatulparintilor.ro - aplicatii telefon - nasul electronic

Echipa condusă de profesorul Nate Lewis vor să creeze un senzor pe bază de vapori care să poată detecta mirosurile, la fel ca nasul oamenilor. „Nasul electronic” ar putea detecta boli precum tuberculoza printr-o simplă suflare către telefon. Dispozitivul folosit în aplicaţia telefonului mobil va putea recunoaşte bolile după detectarea substanţelor chimice care se emană în organism în perioada când omul se află în suferinţă.

 

CONCURS 1 IUNIE! Înscrie-te în perioada 15-31 mai, cu citatul despre copii care te-a inspirat, şi intri în tragerea la sorţi în care poţi câştiga unul din cele 25 de premii oferite de editura Clever Book.

 

„Nu se va mai pierde timpul pentru analizele de laborator. Diagnosticul se va da imediat, iar tratamentul este început mult mai devreme. Această aplicaţie pentru telefonul mobil va avea un impact uriaş asupra vieţii oamenilor”, a declarat coordonatorul studiului.

 

Sistemul de detectare este activat prin împingerea unui curent de aer printr-un lichid (butanol), din care rezultă bulele de aer, care la rândul lor se transformă în vapori. Aceşti vapori sunt transportaţi către o “cameră” unde sunt analizaţi şi se vor stabili subtanţele chimice conţinute de aerul expirat. (VEZI VIDEO)

 

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (7)

 1. riana spune:

  De ce sa faca telefonul acest lucru si nu un aparat?

 2. 27ralu spune:

  Interesant,dar nu cred ca rezultatele vor fi concludente.

 3. oanap85 spune:

  chiar interesant,sa inteleg ca telefonul nu poate gresi ce boala ai?:Dca dr mai gresesc:))))))))))))in acest caz as vrea sa se faca un telefon ,sau mai multe,care sa „diagnostigheze”toate bolile:)))))))))))

 4. ludovica spune:

  greu de crezut dar posibil

 5. marianaion spune:

  interesant, chiar daca nu sunt concludente, macar sa te avertizeze sa mergi sa iti faci analizele

 6. lorela02 spune:

  greu de crezut

 7. mari spune:

  se poate ,la cit a avansat acum stiinta te astepti la orice.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu