Familie-Părinţi/Sanatate fizica si mentala

Ce boli îți pot dezvălui picioarele

unghie incarnata - stockfreeimages.com

De cele mai multe ori, ignorăm această parte a corpului și îi acordăm o atenție minimă, fără să ne gândim la consecințe. Ca și în cazul mâinilor, picioarele tale pot spune multe lucruri despre tine, dacă ești o persoană îngrijită, dar și dacă suferi de anumite afecțiuni grave sau mai puțin grave.

 

Pe lângă aspectul neplăcut pe care picioarele noastre îl pot căpăta, ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze sunt bolile de picioare. Membrele noastre ne pot indica dacă avem diabet, boli de tiroidă, dar și afecțiuni ale inimii. În funcție de simptomele care se manifestă la nivelul picioarelor, poți primi îngrijirea medicală necesară până când nu este prea târziu.

Iată ce boli îți pot dezvălui picioarele!

 

Picioare uscate, care se descuamează

 

Atunci când crema hidratantă nu are niciun efect, este posibil să ai probleme de tiroidă. Când glanda tiroidă (glanda în formă de fluture situată în zona gâtului) este afectată, aceasta nu mai produce hormoni tiroidieni suficienți, hormoni care controlează ritmul metabolic, presiunea sângelui, creșterea țesuturilor și dezvoltarea sistemului osos și a celui nervos.

 

Citeste mai multe pe DivaHair.ro[1].

Endnotes:
  1. DivaHair.ro: https://www.divahair.ro/sanatate/boli_si_afectiuni/ce-boli-iti-pot-dezvalui-picioarele
 

Vizualizări: 168
 

Cuvinte cheie: