Aronia, fructul-minune cu cea mai puternică acțiune antioxidantă - Sfatulparintilor.ro
Shop

Aronia, fructul-minune cu cea mai puternică acțiune antioxidantă

24 ianuarie 2016, , Vizualizări: ...
aronia

Aronia, fructul unui arbust înrudit cu măcesul și-a făcut loc recent pe lista principalelor fructe cu proprietăți terapeutice antioxidante. Conținutul său ridicat de antioxidanți plasează aronia pe un loc de cinste în rândul fructelor care luptă împotriva radicalilor liberi, devansând afinele, coacăzale, merișoarele sau cătina. Studii recente vorbesc despre acest fruct la superlativ, considerând aronia cea mai bogată sursă de antioxidanți.

Originar din America de Nord, arbustul de aronia a fost adus în Europa la sfârșitul secolului XIX. În anul 1948 a fost înființată în zona Sankt Petersburg o cultură de 20.000 de arbuști. Arbustul înflorește primăvara și face flori asemănătoare celor de măr. Fructele mici, roșii sau negre, cu gust amar și astringent se coc la sfârșitul verii sau chiar toamna, fiind consumate pentru tratarea multor boli.

Cercetătorii spun că aronia este unul dintre cele mai bogate fructe în flavonoizi: antocianine și proantocianidine, polifenoli, flavonoizi, antocianine. Mai mult, acest fruct miraculos are în compoziția sa vitaminele B2, B6, C, E, acid folic și beta-carotenoizi, care măresc capacitatea de apărare a organismului, care previn infecțiile bacteriene și virale și ajută la refacerea organismului.

Consumul de aronia ajută la sănătatea creierului, inclusiv la prevenirea pierderilor de memorie, pierderea echilibrului și a coordonarii, dar și pentru Alzheimer. Aronia ajută și la scăderea nivelului de zahăr din sânge, obezitate, tensiune arterială ridicată, nivel de colesterol anormal. O dietă care include suc de aronia îmbunătățește răspunsul la insulină și ajută la scăderea glucozei din sânge.
Aronia este de asemenea recomandată ca și tonic, pentru combaterea stresului și oboselii.

Cantitatea mare de antioxidanți ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Multe companii farmaceutice, dar și producători de cosmetice utilizează extracte din aronia ca ingredient pentru diverse produse.

Citeste continuarea pe ANTENASATELOR.RO.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu