6 remedii pentru tratarea aftelor bucale - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 remedii pentru tratarea aftelor bucale

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 6 remedii pentru tratarea aftelor bucale
afte bucale - sfatulparintilor.ro - pixabay_com- teeth-1652937_1920

Desi dimensiunile lor sunt reduse, aftele bucale creeaza o serie de efecte negative greu de suportat atunci cand isi fac aparitia in cavitatea noastra bucala.

Mestecatul alimentelor este o adevarata provocare atunci cand ai afte care te forteaza sa mesteci cu mare grija, cu gura pe jumatate deschisa pentru a nu atinge acele zone si, de multe ori, acestea se maresc si creeaza un disconfort permanent, simtit chiar si noaptea. Din fericire, ele nu sunt contagioase, dar acesta este, de fapt, singurul lucru pozitiv legat de aftele bucale.

„Aftele sunt rani deschise care se formeaza in tesutul moale din interiorul gurii, de obicei, pe buzele interioare, obraji, gingii si limba. Sunt albe si rotunde, cu un inel de culoare rosie in jurul marginii exterioare. In functie de marimea lor, pot rezista pana la 3 saptamanai in cavitatea bucala. Nu se stie exact care este cauza, dar, in general, sunt declansate de leziuni minore, cum ar fi muscarea obrazului, iritanti, stres, deficiente nutritionale si alergii alimentare. Dar asta nu este tot, aftele bucale pot fi cauzate, de asemenea, de modificari hormonale, de un sistem imunitar slabit si de prezenta celor doi cromozomi X, de aceea femeile sunt mai susceptibile de a le avea decat barbatii”, explica doamna doctor Andra Custura, medic stomatolog.

Iata cateva metode recomandate de medicul dentist, pentru prevenirea si ameliorarea aftelor bucale:

Aftele bucale: Evita alimentele acide care contin zahar

De indata ce simti o durere in interiorul gurii, renunta la sucul de portocale pe care obisnuiai sa-l consumi zilnic. Acizii pot irita si mai mult peretii cavitatii bucale si pot crea rani, provocand o senzatie de arsura si prelungirea duratei procesului de vindecare.
„Trebuie sa cunoastem faptul ca bacteriile din gura transforma, de asemenea, zaharul in acid. Aceasta este una dintre cele mai importante cauze ale cariilor dentare, dar poate prelungi si prezenta aftelor bucale, accentuand simptomele de usturime, arsura sau chiar durere”, spune dr. Andra Custura.

Citeste continuarea pe kfetele.ro

Data articol: 16/06/2019