5 remedii care te vor ajuta să lupți cu astenia de primăvară - Sfatulparintilor.ro
Shop

5 remedii care te vor ajuta să lupți cu astenia de primăvară

04 martie 2016, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro-astenie-primavara-stockfreeimages.com
Primăvara bate la ușă…razele soarelui, copacii înmuguriți, adierile vântului de primăvară ne încântă și ne insuflă bucuria trezirii naturii la viață și ne aduce astenia de primăvară. Ne simțim mai obosiți, fără chef de viață și avem nevoie de mult somn. Aceste tulburări care ne afectează starea de bine pot fi semnele asteniei de primăvara.
Aportul de vitamine și minerale scade în sezonul rece din cauza dietelor sau a alimentației nesănătoase și astfel efortul depus în acest sezon duce la epuizarea celulelor, care, odată cu începerea sezonului cald, tind să consume mai multă energie decât produc. Pe lângă aportul insuficient de vitamine și minerale, alte cauze ale asteniei sunt lipsa exercițiilor fizice și bolile de sezon, cum ar fi gripa. Acest lucru duce la un dezechilibru în organism și astfel apare astenia de primăvară.
Cu alte cuvinte, organismul nostru trebuie să facă față nu numai schimbărilor de temperatură și luminozității crescute, dar este nevoit să se adapteze unui nou stil de viață, odată cu debutul primăverii.
Fără a fi considerată o boală propriu-zisă, ci un simptom, o tulburare, o stare de slăbiciune, de disconfort fizic și psihic, astenia de primăvară ne atrage atenția că organismul are nevoie de o nutriție mai bună și de eliminarea toxinelor după iarnă, pentru a putea funcționa mai bine.
(…)
Indispoziția generală provocată de astenie este determinată de oboseala resimțită de către organele corpului în sezonul rece. Ficatul este cel mai obosit după alimentele grele din timpul iernii. Acest organ vital, responsabil în bună măsură pentru producția de energie a organismului, are nevoie acum de o curățare naturală. O alimentație bogată în nutrienți naturali te poate ajuta să ai mai multă energie fizică și o stare mai bună din punct de vedere psiho-emoțional .
De aceea, este esențial să adoptăm un regim alimentar cu un conținut bogat în vitaminele A, C și vitaminele din grupa B, menit să asigure detoxifierea ficatului și să ne redea echilibrul și starea de bine.
Iată care sunt alimentele care te vor ajuta să ignori astenia de primăvara:
1. Germenii de grâu, orzul și broccoli – sunt alimente foarte ușor de asimilat pentru organism, bogate în mulți nutrienți naturali concentrați, fibre și substanțe imunostimulatoare. Germenii sunt un aliment frecvent recomandat în curele de energizare și regenerare. Adaosul de mentă și vitamina naturală C din acerola contribuie la un efect tonifiant asupra întregului organism.

 

2. Semințele de dovleac. Dacă vă simțiți epuizați la început de primăvară, este posibil să aveți un deficit de magneziu. Pentru a se evita acest lucru, includeți cel putin 1/4 ceașcă de semințe de dovleac în dieta zilnică pentru a beneficia de un nivel optim de energie.

 
Citește mai departe pe ANTENA SATELOR

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu