Shop
Ultimele 100 de articole

4 cauze care iti incetinesc si distrug creierul

14 iulie 2017, , Vizualizări: ...

3. Apneea de somn

Apneea de somn este o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin pauze respiratorii repetate, frecvente in timpul somnului. Durata perioadei de oprire a fluxului de aer este de 10 secunde. Daca celulele creierului sunt private des de oxigen, atunci ele vor deveni „flamande” si din ce in ce mai slabite, pana cand vor ceda.

Remediul:Slabeste! Unele studii releva faptul ca este suficient sa slabesti 10 la suta din kilogramele pe care le ai pentru a capata o respiratie mai buna. Exista si posibilitatea ca medicul sa recomande administrarea oxigenului cu presiune continua pozitiva (CPAP), care previne colabarea (turtirea) cailor respiratorii in timpul somnului.

 

 

4. Hipotiroidia

O tiroida lenesa incetineste metabolismul, ceea ce conduce la oboseala si la „incetosarea” creierului. Unul din simptome este ameteala, pe care il resimt aproximativ 17 la suta din femeile trecute de 60 de ani. In plus, aceste femei, nu pot adauga nimic nou memoriei pe termen lung.

Remediul:Alimente bogate in iod! Cauza hipotiroidiei este nivelul mic de iod din organism necesar pentru secretarea de hormoni tiroidieni. Produsele bogate in iod sunt fructele de mare si lactatele.

 

Foto: dreamstime.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu