Umple-ti casa cu arome de ciocolata calda! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Umple-ti casa cu arome de ciocolata calda!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Umple-ti casa cu arome de ciocolata calda!

A venit frigul, vin si Sarbatorile, dar parca iarna nu e iarna pana nu te faci covrig in fotoliu cu o ceasca de ciocolata calda in manile inghetate, cu arome care te fac sa te simti instantaneu din nou copil. Noi iti oferim 10 retete de ciocolata fierbinte care sa-ti incante simturile si sa completeze perfect atmosfera de Craciun.

 

Reteta originala(4 portii): Combina intr-un ibric mare sau o oala 1/3 de cana de pudra de cacao, ¾ de cana de zahar si un praf de sare. Toarna peste amestec 1/3 de cana de apa clocotita si amesteca totul bine pe foc mic aproximativ 2 minute. Adauga 3 ½ de cani de lapte si amesteca totul tot pe foc mic, apoi lasa lichidul sa se infierbante  foarte tare. Inainte de a da in clocot, da oala deoparte si adauga ¾ de lingurita de esenta de vanilie. Dupa ce torni ciocolata fierbinte in cani, fa-i si un “mot” consistent de frisca.

 

Ciocolata mexicana: La reteta originala nu trebuie decat sa adaugi tot la sfarsit o jumatate de lingurita de praf de scortisoara si un praf de boia de ardei iute sau de ardei iute uscat si pisat. Aromele agresive iti vor pune rapid sangele in miscare, te vor incalzi si inviora imediat.

 

Ciocolata – caramel: In reteta originala pune mai multe caramele taiate bucati sau sfaramate si topeste-le in lichidul fierbinte. O alta solutie ar fi sa imbraci in zahar ars oala inainte sa te apuci de preparat ciocolata, iar acesta se va topi si va da gust licorii minunate. Poti turna sirop de caramel sau firimituri de caramele peste frisca.

 

Ciocolata peppermint: Piseaza bine o bomboane tari, puternic mentolate (una la cana), amesteca-le bine in ciocolata fierbinte si adauga si o jumatate de lingurita de esenta de menta. Presara peste frisca niste sffaramaturi de bomboana. Varianta pentru adulti: Adauga la sfarsit in ciocolata fierbinte lichior de menta cat iti place si stropeste si frisca de deasupra ciocolatei cu lichior.

 

Ciocolata cu aroma de zmeura: Peste ciocolata fierbinte originala, toarna cat te lasa inima lichior de zmeura si obtii o bautura prea buna ca sa fie legala!

 

Ciocolata alba(8 portii): Incinge pe aragaz 6 cani de lapte si doua cani de smantana grasa indulcita pana incep sa clocoteasca usor, apoi toarna amestecul intr-un castron in care ai ras in prealabil 350 de grame de ciocolata alba. Cand ciocolata incepe sa se topeasca amestec-o bine in laptele cu smantana dulce, apoi, in timp ce bati cu totul compozitia, toarna o lingurita de esenta de vanilie. Continua sa bati cu telul pana se face o spuma usoara la suprafata.

 

Ciocolata cu aroma de citrice: Topeste cu grija pe foc mic 120 de grame de ciocolata amaruie, adauga ¾ de cana de smantana slaba indulcita putin si ¾ de cana e lapte. Cand combinatia e pe cale sa dea in clocot, adauga doua fasii de coaja de portocala taiata cu cutitul si doua fasii de coaja de lamaie. Stinge focul si scoate cojile de citrice dupa 2 minute. Varianta pentru adulti: Adauga coniac si lichior de lamaie (sau Limoncello) dupa gust!

 

Ciocolata cu cafea(sau invers!): In zilele mohorate, cand e ger si afara e inca intuneric, fa-ti de cap si prepara-ti cafeaua de dimineata astfel: amesteca 1/2 de cana de cafea fierbinte cu ½ de cana de lapte fierbinte, amesteca in cafeaua cu lapte 1 ½ de lungurite de cacao si o lingura de ciocolata cu lapte data pe razatoarea fina. Adauga zahar dupa gust si poti sa-ti incepi ziua cu un zambet pe chip.

 

Ciocolata ruseasca(Numai pentru adulti!): Amesteca 60 de grame de Kahlua (lichior de ciocolata) cu 30 de grame de vodca si o cana de ciocolata fierbinte (reteta originala).

 

Ciocolata cu unt de arahide: In cana cu ciocolata fierbinte topeste o lingurita (sau doua, cum vrei) de unt de arahide. Rezultatul e spectaculos!

 

Tu ce bauturi calde preferi iarna?

.

Cuvinte cheie:
Data articol: 06/12/2010