Tratamente naturiste. Cafeaua – cheia longevității? 10 mituri despre licoarea neagră a dimineților tale - Sfatulparintilor.ro
Shop

Tratamente naturiste. Cafeaua – cheia longevității? 10 mituri despre licoarea neagră a dimineților tale

06 aprilie 2016, , Vizualizări: ...
cafea - sfatulparintilor.ro - foter_com

Alimentele pe care le consumăm zilnic ascund în ele un potențial terapeutic de care uneori nu ne dăm seama. Dacă am ști, le-am putea folosi corect pentru diferite tratamente naturiste.

Pentru mulți dintre noi, o dimineață fără cafea este ca o zi fără soare. Stârnind controverse de mai bine de 1000 de ani, din cauza efectelor sale asupra organismului uman, licoarea care ne trezește simțurile a dat naștere multor mituri.

 

Iată care sunt câteva dintre ele:

1. Cafeaua dăunează inimii – fals

Studiile au demonstrat că nu există o asociere între consumul moderat de cafea şi problemele cardiovasculare, inclusiv ateroscleroza, infarctul de miocard şi hipertensiunea. Pentru cei care nu au consumat cafea o anumită perioadă de timp, cofeina poate provoca o presiune a sângelui mai ridicată. Cofeina consumată în exces însă, poate afecta muşchiul inimii, provocând palpitaţii.

 

2. Cafeaua combate durerile de cap și migrenele – adevărat

Explicația rezidă din faptul că medicamentele care combat cefaleea conțin cafeină. Prin urmare, atunci când ai dureri de cap, bea o ceașcă de cafea și durerile de cap vor dispărea.

 

3. Cafeaua creează insomnie – fals

Corpul uman absoarbe cafeina rapid, dar o și elimină la fel de repede. Procesată în principal prin intermediul ficatului, viața cafeinei din organism este scurtă. În medie, durează aproximativ patru-cinci ore pentru eliminarea a jumătate din cantitatea din corp și după încă cinci ore, 75% din alcaloid dispare. În schimb, dacă ești foarte sensibil, o ceașcă de cafea consumată dimineața îți poate afecta somnul.
Află mai mult despre cafea și cum o poți folosi pentru tratamente naturiste.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu