Tratamente naturiste. Aspirina naturală este extrasă din scoarța acestui copac. Află despre ce copac e vorba și câteva rețete pe care să le urmezi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tratamente naturiste. Aspirina naturală este extrasă din scoarța acestui copac. Află despre ce copac e vorba și câteva rețete pe care să le urmezi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Tratamente naturiste. Aspirina naturală este extrasă din scoarța acestui copac. Află despre ce copac e vorba și câteva rețete pe care să le urmezi

Cum înlocuim „pilulele” cu tratamente naturiste, eficiente și mult mai… sănătoase? Aspirina este unul dintre cele mai ieftine și mai comune medicamente, cu efecte imediate după administrare. Din păcate, asemeni altor medicamente și aspirina are efecte secundare printre care amintim: sângerările gastro-intestinale , distrugerea acidului folic din organism si reducerea valorilor de vitamina B12, C și de zinc.
Însă, natura ne-a lăsat la îndemană aspirina naturală, extrasă din coaja acestui copac, un produs cu multiple beneficii pentru sănătate și fără efecte secundare nedorite.

Scoarța acestui copac, considerată de creștini copacul nemuririi, conține o cantitate importantă de compuși salicilici și taninuri, precum și ceară, amidon, proteine, lipide, oxalați, celuloză, substanțe minerale și vitamine. Multe dintre aceste substanțe se regăsesc și în aspirina procesată în industria farmaceutică.

Preparatele din scoarța acestui copac miraculos, sub formă de infuzie, decoct sau pulbere sunt utilizate în afecțiunile reumatice, pentru calmarea durerilor și combaterea febrei, în stările de iritabilitate nervoasă și anxietate, în insomniile pe fond nervos, în dismenoree, nevralgii, dureri musculare, stomatite, în tratarea răceli, a gripei, efectul acestora fiind analgezic. În caz de dureri în gât, se recomandă gargara cu decoct din coaja acestui copac cu virtuți medicinale. Ceaiul nu trebuie să depășească temperatura corpului.

Substanțele flavonoide din compoziția acestei scoarțe de copac o fac să fie un antiseptic foarte bun și să fie eficientă în tratamentul afecțiunilor tractului respirator superior, al crampelor abdominale și al tusei. Scoarța are proprietăți antihelmitice, stimulează digestia, tratează diareea și gastroenterita. Îmbunătățește imunitatea prin conținutul de vitamine. Infuzia din scoarța acestui copac este recomandată pentru eliminarea excesului de lichid din organism și a toxinelor deoarece are efect diuretic.

Extractul din scoarța acestui copac-minune are efecte vasodilatatoare și antioxidante, previne depunerea de grăsimi și de colesterol pe vasele de sânge, pe arterele coronare și previne îngroșarea lor, fiind folosit pentru prevenirea unui infarct.

Află pe Antena Satelor despre scoarța cărui copac este vorba și câteva rețete și proceduri pentru TRATAMENTE NATURISTE.

Data articol: 10/04/2016