Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa eliberezi stresul acumulat in organism – VIDEO

18 mai 2017, , Vizualizări: ...
yoga - psoas - sfatulparintilor.ro - pixabay_com -1507398_1920

Cat timp petreci in fata computerului, in avion sau in masina, conducand? Daca ti-ai pierdut abilitatea de a dansa, inseamna ca ai ceva probleme. Muschiul Psoas este un muschi localizat in profunzime care conecteaza vertebrele lombare de femur. Muschiul psoas mare este cel mai mare si cel mai puternic dintr-un grup de muschi denumiti flexori ai soldului: impreuna, acestia se contracta pentru a apropia coapsa si torsul. El mai poarta denumirea de “muschiul sufletului”. Orice situatie de stres sau trauma aplicata acestui muschi poate influenta la propriu starea de spirit a unei persoane.

 

Stresul ne face usor de manipulat

Oamenii care traiesc in teama si stres sunt usor de manipulat. Din pacate, stilul de viata agitat, lipsa activitatii fizice contribuie la acumularea stresului in organism, iar acesta incepe sa se manifeste prin axietate si frica.

 

 

Unde se acumuleaza stresul?

Stresul se acumuleaza in cel mai mare muschi ai corpului – psoas, responsabil cu stabilitatea si raspunsul-reflex lupta sau fugi. Cand simturile noastre semnaleaza un pericol, creierul incepe sa secrete adrenalina. Iar daca nu sunt eliminati, hormonii stresului se acumuleaza in corp generand insomnie, scaderea sistemului imunitar, anxietate, tulburari de alimentatie, depresie. Starea permanenta de incordare si frica face ca muschiul psoas sa fie tensionat, ceea ce face creierul sa secrete alti hormoni de stres pentru ca se considera in periocol.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu