Cum iti afecteaza retelele sociale sanatatea - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum iti afecteaza retelele sociale sanatatea

Retelele sociale te pot ajuta sa-ti atingi obiectivele de sanatate

Vrei sa alergi 5 km? Sa dai jos 10 kg? Exista o multime de programe online care sa te ajute sa iti atingi obiectivele. Un studiu a aratat ca persoanele care isi dezvaluie planurile de slabit si progresul pe social media scapa de mai multe kilograme decat cei care nu procedeaza la fel. Suportul de pe site-urile de socializare este un factor determinant in adoptarea si mentinerea unor obiceiuri sanatoase.

 

 

Retelele sociale intaresc relatiile

O alta functie importanta a Facebook-ului (in afara verificarii succesului sau daca au chelit colegii din liceu) este mentinerea legaturii cu oamenii importanti din viata noastra. Un studiu la care au participat 900 de studenti si absolventi de facultate a aratat ca 47% dintre subiecti au declarat ca discutiile cu prietenii care traiau in alte state sau orase au fost foarte importante pentru ei. 28% dintre ei au marturisit ca discutiile pe Facebook cu cei care se aflau in acelasi oras a fost extrem de important pentru ei. Si 35% dintre participanti au spus ca discutiile cu membrii familiei pe Facebook sunt foarte importante pentru ei. Utilizatorul mediu pe Facebook are mai multe discutii importante cu oamenii cheie din vietile lor decat alti utilizatori online.

 

 

Social media iti face doctorul mai bun

Nu doar ca doua treimi dintre medici folosesc social media in scopuri profesionale, 60% dintre medici spun ca site-urile de socializare imbunatatesc calitatea serviciilor oferite pacientilor. Doctorii urmaresc ceea ce colegii lor distribuie, discuta, noi studii si tendinte in tratarea unor afectiuni.

 

 

Retelele sociale raspandesc bucuria…

Si nu datorita postarilor tale cu filmulete amuzante cu pisici. In urma unor analize cercetatorii au descoperit ca buna dispozitie si imprastie pe Facebook, iar starile pozitive au un impact  extraordinar. Fiecare stare pozitiva este distribuita de 1.75 de ori, in vreme ce starile negative sunt preluate de 1.29 de ori. „Cred ca asta este o veste pozitiva intrucat arata ca acum avem un mecanism pe care nu-l avea la indemana acum 10 ani cu ajutorul caruia putem amplifica dramatic mesajele pozitive pe care le trimitem sau receptiona”, a declarat James Fowler pentru Fast Co.Exist.

Social media poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii tale insa numai cand este insotita de o dieta echilibrata, de iesiri in aer liber si de timp de calitate petrecut alaturi de persoanele din jurul tau.

Sursa: care2.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 28/03/2016