7 semne ca ai un nivel scazut de serotonina. Afla cum te afecteaza - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 semne ca ai un nivel scazut de serotonina. Afla cum te afecteaza

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 7 semne ca ai un nivel scazut de serotonina. Afla cum te afecteaza
nivel scazut de serotonina

Serotonina este un neurotransmitator esential pentru buna functionarea a corpului si a creierului. Serotonina are rolul de a transmite mesaje de la o celula nervoasa la alta. O deficienta de conduce la depresie, tulburari de somn si diverse forme de dependenta.

 

Iata 7 semne care te avertizeaza ca ai un nivel scazut de seritonina in organism:

 

 

  1. Pofta de dulce si de carbohidrati

Carbohidratii complecsi precum dulciurile si alte produse procesate au un impact indirect asupra nivelului de serotonina. De obicei, persoanele cu un nivel scazut de serotonina simt nevoia stringenta de a manca ceva dulce.

Cand organismul digera carbohidratii, mai mult triptofan – un aminoacid pe care corpul il foloseste pentru a produce serotonina – devine valabil. Tocmai de aceea, creierul si corpul incep sa produca mai multa serotonina.

 

 

  1. Scadere a proceselor cognitive

Serotonina este o substanta importanta pentru functiile cognitive normale. Cercetarile au demonstrat ca un nivel corespunzator de serotonina imbunatateste abilitatile cognitive si poate corecta o functionare cognitiva deficitara.

Chiar daca se crede ca serotonina joaca un rol important in toate procesele ce implica gandirea, cel mai important impact il are asupra memoriei. Persoanele cu un nivel scazut de serotonina au probleme cu memoria.

 

 

  1. Anxietate

Medicamentele care imbunatatesc nivelul de serotonina sunt prescrise si in cazul celor ce se confrunta cu anxietatea. RMN-ul cerebral a aratat ca persoanele anxioase prezentau un nivel scazut de serotonina in zonele creierului resposabile cu impulsul si controlul emotional.

 

 

  1. Oboseala sau epuizare

Nivelul serotoninei are un efect important asupra productiei de energie. Catorva persoane ce se confruntau cu oboseala cronica li s-a masurat nivelul acestui neurotransmitator si s-a descoperit ca aveau o deficienta. Dupa ce nivelul de serotonina a ajuns la normal, persoanele epuizate au observat o imbunatatire semnificativa a productiei de energie.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/07/2018