6 tehnici simple ca sa nu-ti mai faci griji - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

6 tehnici simple ca sa nu-ti mai faci griji

04 mai 2016, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Cum sa nu-ti mai faci griji

„Grijile nu-ti usureaza ziua de maine, ci-ti impovareaza ziua de azi”. – Corrie ten Boom

 

 

Cand ne preocupa anumite situatii din viata, unele dificile, incepem sa ne ingrijoram. Nu e persoana pe aceasta lume care sa nu isi fi facut macar o data in viata griji. Dar de ce?

Exista mai multe motive. Oamenii vor sa se „pregateasca” pentru ce e mai rau, vad doar partea goala a paharului, simt ca au mai mult control asupra situatiei daca se ingrijoreaza cu privire la fiecare aspect al unei probleme.

 

 

Esti ceea ce gandesti

Inainte de a-ti mai face griji, gandeste-te ca atragi ceea ce te preocupa cel mai mult. Nu trebuie sa te sperie aceste cuvinte, ci doar sa te faca sa te gandesti la ceva pozitiv. Atunci cand te gandesti la scenarii pozitive, in pofida celor negative (grijile), iti creezi potential pentru un viitor mai bun.

 

Usor de zis, greu de facut, dar nu imposibil, totusi. Poti incepe raspunzand la urmatoarea intrebare: Te ajuta grijile sa rezolvi problema?

 

Iata 6 tehnici simple care te vor ajuta sa nu-ti mai faci griji.

 

 

  1. Fa ceva care sa opreasca grijile

Inlocuieste ingrijorarea cu actiunea. Poti face ceva ca sa schimbi situatia? Daca raspunsul este DA, atunci treci la treaba. Aceasta poate insemna si simplul fapt sa-ti scrii problemele pe o hartie pe care sa o arzi in mod simbolic.

 

 

  1. Gaseste o solutie

Incearca sa vizualizezi o solutie posibila. Este foarte util sa o notezi pentru ca mintea sa ti se elibereze si sa cauti si altele.

 

 

  1. Accepta

In cazul in care nu poti face nimic in legatura cu o situatie, accepta. Daca nu poti modifica ceea ce este, trebuie sa faci pace cu situatia respectiva.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu