5 minciuni pe care le spui zilnic - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 minciuni pe care le spui zilnic

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 5 minciuni pe care le spui zilnic

Oamenii mint cand incearca sa se faca placuti. Mint cand vor sa para competenti. Iar, uneori, mint din pura placere. Un studiu al Universitatii din Massachusetts a descoperit ca 60% dintre oameni mint cel putin o data intr-o conversatie de 10 minute si spun, in medie, doua trei minciuni.

 

Iata 5 minciuni pe care le spui zilnic.

 

 

  1. Iubitul tau este minunat

Nu, nu este. De fapt este un fustangiu notoriu, insa nici prin cap nu-ti trece sa-i spui prietenei tale asta. Nu, pentru ca urasti conflictele. Insa Chelsea Fagan de la thoughtcatalog.com crede ca iti este frica. „Este datoria ta ca prieten sa raspunzi onest la intrebarile importante atunci cand iti sunt puse”, a spus ea.

Ar trebui sa-ti reamintesti ca persoanele indragostite nu vad intotdeauna clar actiunile persoanei iubite, motiv pentru care au nevoie sa fie avertizati atunci cand ei sunt prea orbi pentru a identifica pericolul. Sigur, pritena ta s-ar putea sa-si doreasca sa nu mai vorbeasca niciodata cu tine pentru ca dezvalui adevarata fata a iubitului ei, insa daca iti tii gura inchisa si o lasi sa se aventureze intr-o casnicie care nu-i face bine, urmatoarea intrebare ar putea fi: „De ce nu ai spus nimic?”.

 

 

  1. Imi place cum m-ai tuns

Parul tau nu pare sa fi fost nici macar deranjat de foarfeca. Multor oameni le este teama sa le spuna angajatilor din saloanele de infrumusetare sau chelnerilor ca serviciile pentru care au platit nu merita nici macar doi bani. Intr-un studiu, 85% dintre cei care au luat masa la restaurant le-au spus chelnerilor ca s-au simtit foarte bine cand e fapt s-au simtit mizerabil. „Lucrul cu adevarat interesant descoperit de noi este ca persoanele care si-au ascuns neplacerea cu o minciuna au lasat bacsisuri mai mari decat cei care n-au avut de ce sa se planga”, a declarat Guy Winch, in Psychology Today. Motivul? Disonanta cognitiva in care „care se intampla atunci cand actiunile unei persoane nu se potrivesc cu credintele sale, creandu-se astfel o stare de disconfort psihologic si emotional”. Oamenii incearca sa rezolve disonanta cognitiva printr-o superrecompensare. Ceea e inseamna ca desi esti nemultumit de cum te-ai tuns ii vei lasa coafezei un bacsis frumusel.

 

 

  1. Ma dau in vant dupa sosul de anghinare

Adevarul ca nimanui nu-i place sosul de anghinare. Cu toate acestea, s-a intamplat sa te afli la o petrecere unde era servit si sos de anghinare care era de neinghitit. Ti-ai luat, insa, inima in dinti, ai gustat putin si i-ai spus gazdei ca este excelent. Acum la fiecare petrecere, gazda te intampina cu „Cum stiu ca iti place sosul de anghinare ti-am facut si tie putin”. Ai spus o mica minciuna pentru a face o persoana sa se simta bine si acum pierzi o mancare excelenta din aceasta cauza. Partea buna este ca vei fi perceput drept o persoana de onoare, cu principii puternice. Un studiu realizat e catre Wharton Business School sustine ca „indivizii cu intentii altruiste sunt vazuti ca fiind mai morali, benevoli si onesti chiar si atunci cand mint”. Acest lucru te va ajuta sa inghiti mai usor sosul de anghinare, nu-i asa?

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/05/2017