Shop

10 obiceiuri şi tradiţii pentru copii din întreaga lume

24 mai 2012, , Vizualizări: ...

Lumea este mare şi plină de ritualuri, obiceiuri şi tradiţii. Iar în ceea ce priveşte creşterea copiilor, aceste obiceiuri şi tradiţii sunt de-a dreptul fascinante. Suntem convinşi că ceea ce urmează vă va intriga şi stârni curiozitatatea, deopotrivă.

 

 

Obiceiuri şi tradiţii din Republica Dominicană

În timpul primei luni de la naştere, bebeluşului nu va fi scos din casă. Ei vor fi ţinuţi numai în casă, feriţi de soare, nori, virusuri şi… ochiul dracului. Dacă, în caz de urgenţă, copilul trebuie scos din casă, el va fi bine acoperit astfel încât să nu-l atingă nici un element natural sau paranormal.

 

 

Obiceiuri şi tradiţii din Guatemala

Potrivit tradiţiei, femeile din Guatemala fac prima baie a bebeluşului în apă rece ca gheaţa pentru a-l feri de iritaţiile datorate căldurii şi pentru a avea un somn liniştit. Chiar dacă bebeluşul plânge de mama focului, mămicile sunt de neclintit. Pentru ele acest obicei este la fel de normal ca legănatul într-un balansoar.

 

Obiceiuri şi tradiţii din Elveţia

În maternităţile din Elveţia, celebrele pătuţuri din plastic au fost înlocuite cu un fel de hamace în care nou-născuţii sunt legănaţi, spre a le face venirea pe lume mai puţin traumatizantă.

 

 

Vino acum să vezi oferta noastră specială de produse din care poţi cumpăra copilului tău cadou de 1 iunie aici.

 

Obiceiuri şi tradiţii din Danemarca

În Danemarca, mămicile îşi lasă căruciorul cu copil cu tot afară, ferit de soare sau de frig, pentru a se bucura de aer curat şi de un somn odihnitor în timp ce ele pot bea liniştite o cafea sau un suc şi pot discuta ca între fete. Societatea Naţională Daneză pentru sănătate recomandă chiar somnul în aer liber al bebeluşilor care vor avea astfel mai multă poftă de mâncare şi vor fi mai receptivi la mediul înconjurător.

 

Obiceiuri şi tradiţii din Serbia

În Serbia, bebeluşii petrec foarte mult timp pe spate. Potrivit credinţelor populare, dacă un copil mai mic de şase luni stă în fund îi afectează şoldurile. De altfel, în majoritatea statelor fostei Iugoslaivi, copiii sunt înfăşaţi pentru a preveni statul în funduleţ.

 

 

Obiceiuri şi tradiţii din Bulgaria

Când bulgarii văd pe stradă un copil frumos, îl scuipă. Potrivit credinţelor populare, dacă îi spun copilului că este frumos, îl vor face gelos pe Diavol. Copiii bulgari sunt învăţaţi încă de mici să nu fie prea mândri sau prea lăudăroşi pentru că vor stârni invidia Diavolului.

 

 

Obiceiuri şi tradiţii din Iordania

După ce au născut, femeile iordaniene nu au voie să mănânce sau să bea ceva rece. Se spune că oasele proaspetei mămici sunt desfăcute şi expunerea la rece îi va dăuna sănătăţii. În schimb, alimentele şi băuturile calde îi vor stimula lactaţia.

 

 

Obiceiuri şi tradiţii din Mongolia

În Mongolia, laptele de mamă este alimentul campionilor, tocmai de aceea alăptarea îndelungată este o practică bine împământenită. Dacă majoritatea copiilor se întarcă în jurul vârstei de doi ani, alţii sunt alăptaţi peste 4 ani. De altfel, se spune că majoritatea luptătorilor de elită mongolezi au fost alăptaţi cel puţin 4 ani.

 

 

Obiceiuri şi tradiţii din Coreea de Sud

După naştere, femeile din Coreea de Sud sunt hrănite cu supă din alge marine, dimineaţa, la prânz şi seara. Bogate în calciu şi iod, această supă contribuie la refacerea organismului după naştere şi la stimularea lactaţiei. Aceeaşi supă se consumă, în unele locuri, la aniversările copilului, pentru ca familia să rememoreze naşterea lui.

 

 

Obiceiuri şi tradiţii din China

sfatulparintilor.ro - pantaloni chinezi- athleticmindtedtraveler

Părinţii chinezi par a fi iniţiatorii noului trend “fără-scutece” la bebeluşi. Încă de când au câteva săptămâni, bebeluşii încep antrenamentul la oliţă. Chiar dacă sunt încă mici pentru a-şi controla sfincterele, mămicile chineze au descoperit metoda “antimurdărire”: pantalonii cu turul despicat. Fără nasturi, fără capse, fără fermoare, simplu şi rapid.

 

 

Obiceiuri şi tradiţii din Hong Kong

Proaspetele mămici din Hong Kong trebuie să-şi angajeze o menajeră. Aceasta va avea grijă de toate treburile casei, inclusiv de schimbarea şi hrănirea bebelului. În prima luna de la naştere, femeilor din Hong Kong nu li se permite decât să mănânce şi să doarmă pentru a se reface. Ele sunt “închise” într-o cameră călduroasă şi întunecoasă din care nu are voie să iasă decât pentru necesităţile fiziologice. În această lună proaspetele mămici nu au voie să facă duş sau baie pentru a nu răci.

 

 

Tu ce obiceiuri şi tradiţii pentru copii cunoşti din zona în care locuieşti?

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (7)

 1. crinutz spune:

  Foarte interesante obiceiurile din alte tari!

 2. elena.nalbaru spune:

  Unele obiceiuri sunt chiar ciudate :))

 3. onuka spune:

  vai saracul bebelusul din China, cum sa lasi un copil cu zonele genitale goale??? ce se va intampla mai tarziu cu organele lui??
  asta e un stil barbar, cel putin asta e pararea mea!!

 4. mamicadepuiut spune:

  cam ciudata treaba cu pantalonii despicati:D

 5. elena spune:

  Unele obiceiuri sunt chiar ciudate.

 6. ryta spune:

  ciudate obiceiuri

 7. at_iulia spune:

  si la noi s-ar sta 6 saptamani dupa ce nasti in casa, dar nu se mai respecta…ne facem repede molicva si la plimbare cu noi 🙂

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu