Familie-Părinţi/Sanatate fizica si mentala

Simptome de cancer pe care barbatii le ignora! Dar tu?

Sfatulparintilor: Simptome de cancer pe care barbatii le ignora

Cand e in pericol, corpul fiecaruia dintre noi, transmite niste mesaje, niste semnalele de alarma care sa te faca sa mergi sa-ti vezi de sanatate. Si daca te-ai duce imediat ce simptomele[1] apar, viata ta ar putea fi salvata. Cum cancerul[2] face ravagii in intreaga lume, ar fi bine sa nu ignori aceste simptome. Cancerul[3] are sanse de vindecare cand este descoperit de timpuriu. O durere cronica, de exemplu, poate fi un simptom care sa te alerteze cu privire la cancer[4]. E adevarat, poate sa nu fie nimic grav, dar n-ar fi mai bine sa afli din timp, decat prea tarziu?

 

 

Durerea[5] persistenta in oricare parte a corpului poate fi un semnal de cancer

Multi oameni se plang de dureri, indiferent de varsta pe care o au. Insa, durerea, oricat de vaga ar fi, poate fi un semnal de alarma. De cele mai multe ori poate fi o simpla durere insa, daca persista mai multa vreme, in acelasi loc, e cazul sa consultati un medic.

 

 

Modificarile testiculelor sau a scrotului pot fi cancerigene

Asa cum femeile trebuie sa-si controleze singure sanii, orice barbat[6] trebuie sa se controleze singur lunar pentru a obeserva daca nu apar modificari in marimrea testiculelor (se maresc sau se micsoreaza). De asemenea nu trebuie ignorate semne precum umflaturi ale scrotului, noduli sau o senzatie de greutate in scrot. Cancerul testicular evolueaza cu o rapiditate uluitoare asa ca detectarea lui in stadii incipiente poate fi salvatoare.

 

Ganglionii limfatici mariti – semnal de alarma pentru cancer

Daca vreunul din ganglionii limfatici aflati la subsoara, la gat sau oriunde altundeva pe corp incepe sa-si modifice marimea, e dureros, zona respectiva e calda si/sau rosie la culoare, e cazul sa mergeti la doctor. Poate fi vorba doar despre o simpla infectie care sa determine marirea ganglionului respectiv, insa, poate fi si un semn negativ. Medicul este cel care hotarasete daca aveti sau nu motive de ingrijrare, insa in nici un caz nu asteptati ca problema sa se rezolve de la sine.

 

 

Febra mare pentru timp indelungat poate indica un cancer

Daca dintr-o data faceti febra mare (peste 39,5) si mai mult de o saptamana nu va trece poate fi o pneumonie sau orice alta infectie care trebuie urgent tratata. Insa, majoritatea cancerelor duc la febra de cele mai multe ori, iar asta se produce cand e cam prea tarziu. Adica in momentul in care celulele canceroase au inceput sa se raspandeasca prin corp. Asa ca nu ignorati o febra care apare din senin, mergeti de urgenta la un medic.

 

Daca pierzi kilograme multe si brusc poate fi un semn rau

Sa pierzi niste kilograme serioase (mai mult de 10% din greutatea precedenta) intr-un timp scurt si mai ales fara sa fi tinut vreo dieta in acest sens nu este deloc un semn bun. Nu treceti cu vederea aceasta slabire, chiar daca sunteti supraponderali, iar acest lucru vi se poate parea un lucru bun. Medicul va poate supune unor teste care sa va spuna daca aveti sau nu motive de ingrijorare.

 

 

Si barbatii fac cancer la san[7]

Chiar daca nu e o forma des intalnita la barbati, barbatii fac cancer la san. Semnele de ingrijorare sunt asemenea ca la femei: gropite sau cute in pielea sanului; retractia sfarcului, roseata sau exfolierea pielii de pe sfarc sau de pe san, scurgeri de lichid din sfarc. Nu ignorati oricare din aceste semne si mergeti de urgenta la medic pentru efectuarea unor analize amanuntite.

 

Daca esti o persoana preocupata de acest subiect, iata 5 articole care te pot ajuta in a preveni si controla aparitia cancerului si a gasi legatura dintre cancer si stress:

 Totul despre legatura dintre cancer si stress[8]

17 modalitati de a te feri de cancer, partea 1[9]

17 modalitati de a te feri de cancer, partea 2[10]

10 sfaturi alimentare pentru a reduce riscul de cancer la prostata[11]

Cum sa prepari salata anti-cancer[12]

Endnotes:
 1. simptomele: http://sfatulparintilor.ro/29667/10-simptome-care-arata-ca-esti-mai-stresata-decat-crezi/
 2. cancerul: http://sfatulparintilor.ro/31183/17-modalitati-de-a-te-feri-de-cancer-partea-a-ii-a/
 3. Cancerul: http://sfatulparintilor.ro/30603/totul-despre-legatura-dintre-cancer-si-stress-cancerul-una-din-consecintele-stressului/
 4. cancer: http://sfatulparintilor.ro/35857/apara-te-de-cancer-la-san-octombrie-luna-ecografiilor-mamare-gratuite/
 5. Durerea: http://sfatulparintilor.ro/31155/7-dureri-pe-care-ar-trebui-sa-nu-le-ignori/
 6. barbat: http://sfatulparintilor.ro/31141/8-analize-pe-care-trebuie-sa-le-faca-regulat-orice-barbat/
 7. cancer la san: http://sfatulparintilor.ro/36397/4-lucruri-suprinzatoare-pe-care-nu-le-stiai-despre-cancerul-la-san/
 8.  Totul despre legatura dintre cancer si stress: http://sfatulparintilor.ro/30603/totul-despre-legatura-dintre-cancer-si-stress-cancerul-una-din-consecintele-stressului/
 9. 17 modalitati de a te feri de cancer, partea 1: http://sfatulparintilor.ro/31167/17-modalitati-de-a-te-feri-de-cancer-partea-i/
 10. 17 modalitati de a te feri de cancer, partea 2: http://sfatulparintilor.ro/31183/17-modalitati-de-a-te-feri-de-cancer-partea-a-ii-a/
 11. 10 sfaturi alimentare pentru a reduce riscul de cancer la prostata: http://sfatulparintilor.ro/30741/10-sfaturi-alimentare-pentru-a-reduce-riscul-de-cancer-de-prostata/
 12. Cum sa prepari salata anti-cancer: http://sfatulparintilor.ro/35765/cum-sa-prepari-salata-anti-cancer/
 

Vizualizări: 21450
 

Cuvinte cheie: , ,