Shop
Ultimele 100 de articole

De ce se dezvoltă în exces SÂNII la BĂRBAŢI. Vezi explicaţiile specialistului

28 august 2013, , Vizualizări: ...
sani_barbati1_rtv

Dezvoltarea în exces a sânilor la bărbaţi poartă numele de ginecomastie, cauzele acesteia fiind numeroase. Medicul endocrinolog Daniel Grigore a explicat pentru RTV.NET ce este această anomalie a organismului uman şi cum poate fi tratată.

 

Ginecomastia reprezintă dezvoltarea în exces a sânilor la bărbaţi.

Ţesutul glandelor mamare creşte în dimensiuni, de cele mai multe ori ca rezultat al nivelului crescut de estrogen (hormon feminin) sau al nivelului deficitar de testosteron (hormon masculin). Ginecomastia poate să apară la copii, adolescenţi sau adulţi.

 

„Ginecomastia este fiziologică în trei situaţii: la nou-născut, la adolescent şi la omul vârstnic. În rest este semnul unei boli. Lista de boli e foarte lungă. Ea include boli în care testosteronul e mai mic sau în care este exces de estrogen la bărbaţi (cazuri de tumori care produc estrogen la bărbaţi). Sunt situaţiile în care raportul dintre testosteron şi estrogen este alterat în favoarea estrogenului”, a declarat Daniel Grigore, medic endocrinolog.

 

Faţă de mărirea sânilor, bărbaţii şi adolescenţii cu ginecomastie pot obseva şi o consistenţă elastică sau fermă a sânilor. Această creştere poate fi de ambele părţi sau unilaterală.

 

Află care sunt cauzele creşterii sânilor în exces la bărbaţie pe RTV.NET.

 

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu