CV model: 6 pasi pentru a-l concepe

14 octombrie 2011, , Vizualizări: ...

Primul lucru pe care trebuie sa-l faca o persoana care este in cautarea unui job este sa conceapa un CV  model astfel incat sa-i asigure programarea la unu interviu. Chiar daca un un CV model nu-ti garanteaza obtinerea unui job, un CV prost este cea mai buna cale de a ramane vesnic pe dinafara. Cea mai grea parte in conceperea CV-ului perfect nu consta in insirarea experientei profesionale si a studiilor, ci in modalitatea de a transmite angajatorului de ce esti tu special. Cu alte cuvinte in definirea brandului personal. Chiar daca ai experienta de n ani intr-un anumit domeniu intrebarea care se pune este urmatoarea: ce diferentiaza abilitatile tale profesionale de a altor 50 de specialisti in aceasta activita? Iata ce recomanda specialistii de forbes.com ca trebuie facut pentru un CV model:

 


Apeleaza la ajutor specializat, pentru crearea unui CV model

 

In primul rand ar trebui sa ceri ajutorul unui consultat in dezvoltare profesionala, insa in domeniul tau de activitate. Spre exemplu, daca esti in cautarea unui job in domeniul financiar cel mai bine este sa vorbesti cu un specialist care a vazut zeci de CV-uri din domeniul financiar. Insa nu-l lasa pe el sa-ti scrie CV-ul pentru ca un specialist in HR care-si cunoaste meseria isi va da seama doar dupa 5 minute de discutie, daca CV-ul a fost scris de tine sau pentru tine. Mai ales daca nu folosesti exact cuvintele din CV.

 

 

Gandeste-te ca iti faci marketing cand iti scri CV-ul

 

CV-ul model trebuie sa-l faca pe cititor sa-si doreasca sa stea de vorba cu tine. Ar trebui conceput astfel incat sa te vanda cu usurinta. Acest lucru inseamna ca CV-ul tau nu trebuie sa arate ca o insiruire de job-uri si de cateva cuvinte care descrie ce ai facut tu impreuna cu scolile pe care le-ai absolvit, ci ca un plan de marketing care sa te puna in valoare. Intr-o  piata competitiva nu-ti vor fi de prea mult ajutor simplele enumerari.

 

 

CV-ul tau trebuie sa spuna o poveste

 

Scopul acestei naratiuni este sa-l captiveze pe cititor, sa-l faca sa-si doreasca sa cunoasca mai mult. Daca nu reusesti sa-i captezi atentia atunci nu ai nici o sansa sa fii chemat la un interviu.

 

 

Gaseste 3 motive pentru care trebuie sa fii angajat si trece-le neaparat in CV

 

Dupa ce le-ai gasit trebuie sa le postezi la inceputul CV-ului. Daca actualul tau CV nu contine decat cuvantul „Experienta” sub numele si datele de contact si sub acestea pozitia pe care ai ocupat-o anterior si responsabilitatile avute n-o sa impresioneze pe nimeni. Asta nu te diferentiaza cu nimic fata de alti specialisti in domeniu.

 

 

Nu exagera, totusi. Un CV prea stufos nu da bine

 

Alege cele mai importante realizari ale tale si detaliaza-le folosindu-te de verbe active. Cu cat mai multe cu atat mai bine.


 

Descrie in CV companiile pentru care ai lucrat

 

Nu te opri doar la numele organizatiei unde ai lucrat. Aminteste cateva lucru despre numarul angajatilor, cifra de afaceri etc. Trebuie sa-l impresionezi pe angajator, trebuie sa-i trezesti dorinta si sa-l faci sa te doreasca sa te aiba in echipa lui.

 

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (4)

 1. anuta22 spune:

  bun CV,cand am avut nevoie nu l-am gasit.

 2. claudia79 spune:

  interesante sfaturii multumim

 3. asminasmin spune:

  BUN ARTICOL

 4. claudia79 spune:

  super articol

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu