Ai nevoie de mai mult timp pentru a-l dedica copiilor? Lucreaza de acasa! - Sfatulparintilor.ro
Shop
Ultimele 100 de articole

Ai nevoie de mai mult timp pentru a-l dedica copiilor? Lucreaza de acasa!

11 mai 2016, , Vizualizări: ...
Lucreaza-de-acasa

Esti mama, sotie si ai un serviciu care te solicita excesiv. Desi ti-ai dori sa te poti imparti eficient intre casa si job, la un moment dat constati ca nu mai este posibil. Orele de lucru in afara programului au crescut, copilul are nevoie de toata atentia ta iar sotul, desi da impresia ca te intelege, are accese de furie nejustificata in ultima vreme. Ce poti sa faci intr-o asemenea situatie? Una dintre solutiile oarecum la indemana ar fi sa inregistrezi PFA si sa desfasori o activitate de acasa.

 

 

Ce activitati poti desfasura de acasa?

Probabil ca citind in continuare vei afla raspunsul potrivit pentru tine.

Sa presupunem ca ai anumite calificari si o diploma care sa ateste cunostintele tale. In aceasta situatie poti deschide un cabinet propriu din care sa oferi servicii precum: de contabilitate, juridice sau medicale. Iti poti deschide, de exemplu, un cabinet in care sa iti poti serviciile de avocat, notar sau mediator; sau, din cabinetul de acasa, poti  oferi servicii de kinetoterapie, stomatologie, acupunctura, psihologie etc. De acasa poti practica si alte activitati precum: meditatii in diferite domenii, traduceri, webdesigner, sa creezi materiale promotionale etc.

 

O persoana cu abilitati de comunicare care stapaneste bine o limba straina  poate desfasura de acasa o activitate de call center (suport via mail sau voce). De abilitati de comunicare este nevoie si pentru activitati ce presupun vanzari prin telefon sau distributie de cosmetice.

 

Tot acasa poti deschide o frizerie sau un salon de infrumusetare. Nu aveti vad? Cu publicitate bine organizata clientii vor afla despre tine si te vor gasi acolo unde esti, mai ales daca deschizi afacerea in mediul rural in care nu prea exista concurenta.

O alta idee potrivita celor celor care stiu sa pregateasca prajituri si torturi delicioase  ar fi un laborator de dulciuri.

 

Persoanele creative pot incerca sa creeze produse handmade. Produsele unicat se platesc bine de catre cei care stiu sa le aprecieze. Se pot vinde pe internet sau la diverse targuri si expozitii de profil si pot consta in bijuterii sau decoratiuni. Haine, sculptura, pictura, felicitari sunt alte obiecte pe care le puteti lucra si vinde ulterior.

 

 

 

Pe de alta parte, o afacere profitabila poate fi derulata online

Despre marketingul afiliat poate ca nu aveti multe cunostinte, insa chiar daca vi se pare ca suna complicat, este usor de realizat.  Recomandati un produs de pe un site unui client care il cumpara si veti putea obtine un comision de 1-15%, sunt situatii, rare ce este drept, in care comisionul poate ajunge chiar si la 30%. Exista persoane care castiga din afiliere zeci de mii lunar. Recomandabil, din punct de vedere fiscal, ar fi sa deschideti o persoana fizica autorizata (PFA) pentru aceasta afacere.

 

In anul 2013 au fost realizate statistici din care au rezultat ca peste 20.000 de romani lucreaza de acasa pentru diverse companii straine. Castigurile acestora, in mare majoritate programatori sau designeri, se inregistrau la peste 2000 $/luna. Tot ceea ce trebuiesc sa faca are legatura cu lumea IT, majoritatea dintre acestia fiind programatori sau designeri.

 

Tot de acasa puteti dezvolta retele de clienti pentru magazine online, puteti scrie pentru diferite site-uri sau sa optati pentru un job de introducere de date. De asemenea, cu un blog concentrat pe nise precum de afaceri si tehnologii, cu Google AdSense se pot obtine profituri substantiale.

 

Am enumerat doar cateva alternative pentru activitatile ce se pot desfasura de acasa. Lista poate continua si, cu ingeniozitate si creativitate, puteti descoperi optiuni pe care nimeni nu le-a pus in aplicare pana acum!

Sursa: www.actefirma.ro.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro
Meniu