5 semne de avertizare ca locul de munca nu ti se mai potriveste - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 semne de avertizare ca locul de munca nu ti se mai potriveste

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » 5 semne de avertizare ca locul de munca nu ti se mai potriveste
semne de avertizare ca locul de munca - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - workplace-1245776_1920

Cei mai multi dintre oameni au nevoie de timp pentru a realiza ce doresc cu adevarat din punct de vedere al carierei si ce vor de la angajator. Insa pe masura ce capata experienta, invata care sunt semnele care ii arata ca este pe calea cea buna, iar dimpotriva cele care ii spun ca ar trebui sa se fereasca de o anumita companie.

Asa ca nu ar trebui sa ai mustrari de constiinta daca actualul job nu pare ca ti se potriveste. Foarte putin oameni ajung sa gaseasca din prima incercare slujba visurilor.

Chiar daca nu ai acum job-ul visat, simti ca esti pe calea cea buna din punct de vedere profesional? Este o mare diferenta intre o pozitie mica care, insa, iti serveste drept punct de pornire si una care nu te poate duce nicaieri din punct de vedere profesional.

 

Iata 5 semne de avertizare ca jobul tau nu ti se mai potriveste.

 

  1. Rezultatele bune obtinute si abilitatile tale trec neobservate

Daca zi de zi dai 150% si nimeni nu pare sa observe eforturile depuse de tine – s-ar putea sa fie un semn ca nimic bun n-ar mai putea iesi din aceasta situatie. Angajatii care se implica cu toate fortele in companie investesc din punct de vedere emotional in succesul organizatiilor lor – vor sa faca tot ce pot pentru a promova atat succesul managerilor lor in special cat si cel companiei in general.

La nivel mondial raportul dintre angajatii nepasatori si cei care se implica este de 2 la 1. Poate ca dupa multi ani de munca grea si neprimirea niciunui stimulent, unii dintre acesti angajati incep sa realizeze ca vor primi aceeasi bani indiferent daca sunt cei mai constinciosi oameni din birou ori daca performanta lor se situeaza undeva la mijloc.

Daca te gasesti in aceasta situatie – iar angajatorul tau nu observa dedicatia, abilitatile si rezultatele tale – nu-ti fie teama sa-i reamintesti superiorului tau de realizarile importante obtinute de tine (bineinteles, intr-o maniera profesionista si plina de diplomatie). De asemenea, ai grija sa tii o lista cu ceea ce ai obtinut si impactul pozitiv pe care l-ai avut asupra succesului companiei. Iar apoi daca decizi ca vrei un alt loc de munca vei avea tot ce-ti trebuie pentru a gasi o alta companie care sa-ti aprecieze talentele la adevarata lor valoare.

 

 

  1. Cultura companiei nu ti se potriveste

Desi exista anumite principii de profesionalist in orice organizatie (spre exemplu un cod vestimental, sa fii prietenos cu colegii, sa nu vorbestI despre politica sau religie etc), cultura fiecarei companii este unica. Daca tu esti o persoana mai libertina insa organizatia pentru care lucrezi are reguli si dispozitii pentru orice, s-ar putea sa nu fi prea fericit cu toate acestea. Indiferent de cum si de ce, daca cultura organizationala ti se pare apasatoare, poate ca nu esti candidatul ideal pentru a fi promovat si ar fi bine sa cauti un alt mediu mult mai potrivit personalitatii tale.

 

 

  1. Compania sau industria nu sunt performante

Chiar daca ai rezultate notabile la locul de munca este greu de crezut ca doar tu singur poti salva corabia care se scufunda. Daca organizatia pare ca se afla pe un trend descendent ai foarte putine optiuni la dispozitie: fie ramai unde esti si speri ca lucrurile se vor indrepta fie iti gasesti un alt job.

Daca te afli in aceasta situatie nu-ti fie teama sa pui cateva intrebari. Daca vezi ca lucrurile in cadrul companiei se schimba de azi pe maine, gandeste-te cum te afecteaza pe tine aceste modificari si ce se asteapta de la tine. Unul dintre cele mai rele lucruri este ca tu sa faci presupuneri (incorecte) despre ce se intampla.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/03/2020