Shop

Unde ne grabim?

25 decembrie 2011, , Vizualizări: ...

A sunat iarăşi deşteptătorul, ca o veste proastă: e vremea nu mai visezi, te târăşti afară din pat, să-ţi bagi picioarele şi restul componentelor sub duş, gândindu-te , poate, o cafea îţi va face chinul mai suportabil. Pe vremuri, oamenii se bucurau de răsăritul soarelui atât de mult încât, în toate tradiţiile cunoscute, au compus şi închinat imnuri, rugăciuni sau ritualuri de mulţumire pentru ziua cea nouă.

 

Răsfoieşti, de-a lungul zilei, Internetul, în căutarea unor informaţii-bombă. Redactorii şi editorii tuturor mijloacelor de informare ştiu ideile serioase, cu mult conţinut valoros, îi plictisesc pe oamenii acestor vremuri. Nu mă lua pe mine cu învăţături pentru viaţa de apoi! Zi-mi cine-a mai crăpat şi cum.

Pe stradă, faci totul mai câştigi o secundă sau două la semafor, la trecerea de pietoni, între autobuze; la masă, arunci în tine orice parascovenie comestibilă cu condiţia vină imediat, o poţi înghiţi repede şi uşor (efectul acesta se obţine cu zahăr, sodiu şi grăsime, apropo), arate bine; cu partenerul de viaţă schimbi câteva vorbe pe zi…

Pe vremuri se spuneau rugăciuni de călătorie, se mulţumea lui Dumnezeu pentru mâncarea la a cărei preparare se petrecea o vreme consistentă, ca conţină nu doar cele bune sănătăţii, ci şi dragostea gătitului, care se simte în gust. Şi îmi imaginez divorţurile erau mai puţine şi din cauză oamenii aveau răbdare unul cu celălalt, se iubeau mai mult în adevăratul sens al verbului.

Acum totul se petrece de ca şi cum lumea s-ar sfârşi mâine. Unde ne grăbim? Pentru ce idealuri de doi lei vindem darul zilei de astăzi? Pe câţi arginţi ne târguim sănătatea şi dragostea? Eu cred dacă nu reflectăm îndeajuns la ce ni se întâmplă, dacă nu facem efortul conştient de a reţine lecţia fiecărei zile şi dacă nu ne acordăm un timp special pentru a fi recunoscători (a recunoaşte şi a mulţumi pentru bucuriile simple), ne pomenim în cele din urmă s-a făcut târziu pe Pământ şi am obosit fără prea mult rost.

 

 

Sursa: blogspot.managementdeidei.ro

(foto: dreamstime.com)

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (4)

 1. ramy29 spune:

  Foarte frumos si Adevarat!

 2. claudia79 spune:

  TOTI NE GRABIM PARCA ZILELE TREC MAI REPEDE .CIND E LUNI IMEDIAT ESTE SIMBATA.TRECE SAPTAMINA LUNA SI ANUL PREA REPEDE

 3. asminasmin spune:

  bun articol

 4. 27ralu spune:

  Cred ca in ziua de azi,toata lumea e in continua miscare,toata lumea se grabeste undeva.si constati de multe ori ca a trecut viata pe langa tine,si nu ai ramas cu nimic.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu