Povesti adevarate. Drama unei fete din orfelinat. El mi-a dat banii sa fac avort! Eu vreau copilul, dar nu stiu cum trebuie sa se poarte o mama. Afla ce-i raspunde psihologul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Povesti adevarate. Drama unei fete din orfelinat. El mi-a dat banii sa fac avort! Eu vreau copilul, dar nu stiu cum trebuie sa se poarte o mama. Afla ce-i raspunde psihologul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Inspirational, motivational, emotional » Povesti adevarate. Drama unei fete din orfelinat. El mi-a dat banii sa fac avort! Eu vreau copilul, dar nu stiu cum trebuie sa se poarte o mama. Afla ce-i raspunde psihologul
povesti adevarate
Credit foto: Depositphotos.com

Povesti adevarate. Mihaela a crescut la orfelinat. Dupa ce a implinit 18 ani si a fost nevoita sa plece din institutia statului, o familie cu inima mare i-a gasit serviciu. Apoi l-a cunoscut pe EL. Un tanar manierat de care s-a indragostit. A ramas insarcinata! El nici nu vrea sa auda de copil, ba – mai mult – i-a dat si banii pentru avort.

Iata mai jos povestea Mihaelei. Afla ce o sfatuieste psihologul Roxana Stoica.

Mama mea a murit cand eu aveam doar un an, intr-un accident de masina. Nu am nimic de la ea, nu o cunosc, iar fratii mei mari mari si nici tata nu mi-au povestit prea multe despre ea. Nu stiu decat ca mamica mea era vesela, frumoasa si gospodina. Cand am implinit 5 ani, tatal ne-a culcat pe toti trei, ne-a invelit si ne-a sarutat de noapte buna, iar dimineata nu mai era viu.

Ne-a luat in grija o matusa care, dupa putina vreme, ne-a dus pe toti trei la orfelinat. De-atunci nu mai stiu nimic de ea sau de alte rude. Apoi fratii meu ai fost luati si dusi in alte parti si am ramas singura de tot pe lume.

Povesti adevarate. Mihaela a crescut la orfelinat. Dupa ce a implinit 18 ani si a fost nevoita sa plece din institutia statului, o familie cu inima mare…

Cand am implinit 18 ani si a trebuit sa parasesc orfelinatul, o familie buna la inima m-a ajutat sa ma angajez la o fabrica de confectii. Incet-incet am prins drag de meserie, am inceput sa castig bani frumusei. Imi permiteam sa ies in oras, sa-mi fac un rost. Mi-am inchiriat o cameruta mica si imi vedeam de ale mele. Apoi am inceput sa-mi fac prieteni, cu care ieseam in oras. Am fost la teatru, la discoteca, la spectacole.

Intr-o seara l-am cunoscut pe el. Frumos, manierat, cu situatie materiala buna. Imi jura ca ma iubeste si ca ar merge la capatul lumii pentru mine. Iar eu l-am crezut.  Visam sa-mi petrec toata viata cu el, sa imbrac rochia de mireasa, intr-o buna zi. Sa am o familie, asa cum n-am mai avut de la varsta de 1 an. Dupa 6 luni am ramas insarcinata. A fost un soc pentru amandoi. El nu vrea sa auda de copil, iar eu sunt in deriva. Mi-a dat banii sa fac avort si a rupt orice legatura cu mine. Nici eu, una, nu mai vreau sa aud de el. A fost prea vehement cu intreruperea sarcinii si ma acuza ca n-am fost atenta.

Nici pentru mine nu e usor. Desi vreau copilul, nu stiu ce e iubirea de mama, nu stiu cum trebuie sa se poarte o mama. Eu n-am avut o mama ca model. Eu nu am nimic de la mama, nu am nimic de la tata. Nu stiu ce e o mangaiere, nu stiu ce e o vorba buna. Cum as putea sa fiu o mama buna pentru copilul meu?

Povesti adevarate. Raspuns psiholog Roxana Stoica

Misiunea de a aduce pe lume un copil este una serioasa. Este nevoie de asumarea rolului de mama singura, care vine la pachet cu multiple responsabilitati si provocari. Ar fi util sa identificati care sunt resorturile pentru care doriti sa aduceti pe lume un copil, deoarece acestea reprezinta baza pentru relatia cu acesta, si implicit pentru dezvoltarea lui. Pentu a fi un parinte bun, este important sa parcurgeti dumneavoastra un proces de autocunoastere. Astfel veti dobandi informatii valoaroase pentru un parentaj functional. Este recomandat sa va informati din surse specializate despre nevoile copilului, modalitatile sanatoase de a satisface aceste nevoi, disponibilitatea de care acesta are nevoie, si limitele pe care este necesar sa le implementati pe parcurs ce creste. Implicarea intr-un proces de consiliere sau psihoterapie v-ar putea ajuta sa identificati aspectele relevante care sa conduca la luarea unei decizii asumate (exista organizatii non profit care ofera sprijin in astfel de situatii).

Centrul Alexandra ofera sprijin mamelor aflate in criza de sarcina

Mihaela, dar si alte persoane aflate in aceeasi situatie pot lua legatura cu organizatia non profit – Centrul Alexandra – care ofera consiliere psihologica si sociala mamelor aflate in criza de sarcina.

Datele de contact sunt:

Centrul Alexandra, str. Virgiliu, nr. 81

tel: 0748-885.055.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 27/02/2024